Τουρκικά μαχητικά αλωνίζουν σε FIR Λ/σιας -Μπαράζ προκλήσεων

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων σημειώνονται καθημερινά στο FIR Λευκωσίας. Οι τουρκικές ασκήσεις εντός του FIR διεξάγονται σε μόνιμη βάση, προκαλώντας πονοκέφαλο στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το φαινόμενο των παραβιάσεων είναι μεν σύνηθες, ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει πιο έντονη δραστηριότητα. Αυτό δηλώνει ο Νίκος Νικολάου, Πρώτος Λειτουργός Αεροπορικών Κινήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει το φαινόμενο.

Η έντονη τουρκική δραστηριότητα στο FIR μας, δημιουργεί

προβλήματα και δυσκολίες, τονίζει ο κ.Νικολάου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και θέματα ασφάλειας στην εύρυθμη λειτουργεία του εναέριου χώρου.

Η Κύπρος προχωρεί σε σχετικές καταγγελίες των εν λόγω παραβιάσεων με σχετικά διαβήματα μέσω του ΥΠΕΞ και παράλληλα εκδίδει και σχετικές ΝΟΤΑΜ (Notice for Airmen).

Μέχρι στιγμής, τονίζει ο κ. Νικολάου, βρισκόμαστε σε καλό σημείο και δεν έχει προκύψει οτιδήποτε ανησυχητικό. Ο κ. Νικολάου, ωστόσο, εκφράζει την ελπίδα ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί σε κάποια φάση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σχετικό θέμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αναφέρει ότι χθες Τετάρτη, γύρω στις 10 το πρωί, πέντε τουρκικά μαχητικά σε σχηματισμό, τα οποία έρχονταν από Τουρκία, εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας από την περιοχή του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα