Ο Τσαβούσογλου θέτει όρους, ο Αναστασιάδης ικετεύει...

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Times», καθόρισε ποια λύση θέλει η Τουρκία και υπό ποίους όρους θα την αποδεχθεί:

1. Η εξουσία να διαμοιραστεί ισότιμα σε έναν διζωνικό συνεταιρισμό. Στην πραγματικότητα, αυτό υπερφαλαγγίζει τη διζωνική ομοσπονδία και καθίσταται, όπως είχε εγκαίρως επισημάνει η «Σημερινή», σε διζωνική συνομοσπονδία.
2. Η συμφωνία να ενταχθεί με διασφάλιση της Ε.Ε., στο πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο.
3. Έλληνες

και Τούρκοι υπήκοοι να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης. Δηλαδή να απολαμβάνουν κατά ίσο ποσοστό των τεσσάρων βασικών ελευθεριών.
4. Οι Εγγυήσεις της Τουρκίας να συνεχιστούν, όπως και η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.
5. Οι Τουρκοκύπριοι να αναγνωρισθούν ως ισότιμοι συνεταίροι.
6. Να αναγνωρισθεί ότι στην Κύπρο υπήρχαν και υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, με διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και εθνότητες.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, μιλούσε για λύση δύο κρατών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών. Τα ίδια ακριβώς λέγει και ο Τσαβούσογλου.

Αυτή τη λύση θέλει η Τουρκία. Λύση τουρκική. Λύση η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υποβαθμίζει τον κυπριακό Ελληνισμό σε κοινότητα μειονότητας, θα νομιμοποιεί το ψευδοκράτος και θα καθιστά την Τουρκία κυρίαρχο στον Βορρά και επικυρίαρχο στον Νότο.

Αυτή τη λύση ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, τη χαρακτηρίζουν «επανένωση» και «απαλλαγή από την κατοχή»! Οι ανίδεοι, πολιτικά τυφλοί και μη έχοντες κόκκο πολιτικής διορατικότητας, βλέπουν την τουρκοποίηση και την εκλαμβάνουν ως επανένωση!

Τι ζητούσε εναγωνίως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εδώ και τέσσερα χρόνια; Η θεωρούμενη από τον ίδιο, θετική ρητορική της Τουρκίας, να αποδειχθεί στην πράξη. Τώρα έχει αυτό που ζητούσε. Ανοικτά της Πάφου τα τουρκικά πολεμικά διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις και ο Τσαβούσογλου του αποδεικνύει έμπρακτα, τι πρέπει να αποδεχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και τι πράττουν οι ψοφοδεείς ηγεσίες του κυπριακού Ελληνισμού; Ο Νίκος Αναστασιάδης αγωνιά πότε θα πάει σε νέο διάλογο και να πραγματοποιήσει νέα κωλοτούμπα, προκειμένου, όχι να επιτύχει λύση, αλλά να παρατραβήξει το εθνικό θέμα μέχρι τις προεδρικές εκλογές, για να μπορεί να εμπαίζει τους αφελείς ψηφοφόρους, ότι έφερε το Κυπριακό ενώπιον λύσης. Και να ζητεί νέα πενταετία για να το λύσει.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εν κρυπτώ και παραβύστω, συντρώγει με τον κατοχικό ηγέτη και αντί να του ζητεί εξηγήσεις για την προκλητικότητά του, απολογείται ο ίδιος για αποφάσεις της νόμιμης Βουλής του κράτους. Άγχεται και αγωνιά και αυτός να ξαναρχίσει ο διάλογος, για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα για τα ψέματα και τις ωραιοποιήσεις, που ο ίδιος και το κόμμα του έλεγαν προς τον λαό τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συνεορτάζει με τους Τουρκοκύπριους αριστερούς στο Κιόνελι και στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά, τρέμει στο ενδεχόμενο να τον καταπιεί η κινούμενη άμμος, αν δεν εξευρεθεί λύση. Και δεν βλέπει, ο ατυχής, ότι με τη λύση που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, είναι βέβαιο πως η κινούμενη τουρκική άμμος θα καταπιεί τον κυπριακό Ελληνισμό.

Για πολλοστή φορά, Τούρκος ηγέτης ανοίγει τα μάτια των τυφλών και κωφών ηγετών μας. Και αντί να συνάξουν τον νου τους, συνεχίζουν να αγωνιούν και να πραγματοποιούν κωλοτούμπες ενώπιον του κατοχικού ηγέτη, προκειμένου να ευαρεστηθεί ο πολυχρονεμένος βεζίρης να επιστρέψει στο τραπέζι.

Ο Θεός σώζει τον κυπριακό Ελληνισμό...

Keywords
Τυχαία Θέματα