Καθοριστική συνάντηση ΠτΔ – Γκουντέρες το απόγευμα

Στη Νέα Υόρκη και στη συνάντηση, που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres, είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταφέρει στον ΓΓ την βούληση της ε/κ πλευράς για άρση του αδιεξόδου και επανάληψη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, μετά την

προσχηματική αποχώρηση από το τραπέζι του διαλόγου της τ/κ πλευράς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, το αδιέξοδο, στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις και την ανάγκη, όταν επαναρχίσει ο διάλογος, να μην προβάλλονται θέσεις, οι οποίες ξεφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου επίλυσης του προβλήματος και των αρχών και αξιών της ΕΕ, ώστε να υπάρχει προοπτική θετικής κατάληξης.

Το βράδυ το επίσημη γεύμα στο Επενδυτικό συνέδριο

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.Ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία στο επίσημο γεύμα, που διοργανώνεται, στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου «Επενδύστε στην Κύπρο».

Το Συνέδριο διοργανώνει η εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια ΚύπρουΗΠΑ.

Αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες, που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.

Για μια σημαντική εκδήλωση και πρωτοβουλία, η οποία αναβαθμίζει, μαζί με τους οίκους αξιολόγησης, την προσπάθεια της κυβέρνησης για να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στην Κύπρο, έκανε λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους οργανωτές.

Στο Συνέδριο θα είναι παρόντες και οι Υπουργοί Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με στελέχη εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Δείτε εδώ: "Τα έσπασε" στη Wall Street o Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα