Ο Πρόεδρος της Βουλής ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου και τις προοπτικές που διανοίγονται για συνεργασία, εξήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, μετά τις επαφές του στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, ο κ. Συλλούρης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας

Γκουαγκντόνγκ, Li Yumei, συνοδευόμενος, όπως και σε όλες του τις συναντήσεις εκτός Πεκίνου, από τον Αντιπρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Liang Jianquan. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, υψηλόβαθμα μέλη του τοπικού Κογκρέσου.

Η κ. Li καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο των μακρόχρονων σχέσεων Κύπρου και Κίνας, η επαρχία της Γκουαγκντόνγκ και η πρωτεύουσά της, Γκουαγκτζού, έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα αυξημένους εμπορικούς δεσμούς με την Κύπρο.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον κ. Συλλούρη για την παρούσα οικονομική κατάσταση στην περιοχή, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό σχέδιο των τοπικών αρχών, στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του άρτι ολοκληρωθέντος 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η κ. Li αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο τουριστικό ρεύμα που παρουσιάζει η επαρχία Γκουαγκντόνγκ, τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ καλό προορισμό για τους πολίτες της επαρχίας της.

Συμφωνώντας, ο κ. Συλλούρης εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου, όχι μόνο ως τουριστικού προορισμού και κέντρου επενδύσεων, αλλά και ως εν δυνάμει γέφυρας μιας πολυποίκιλης οικονομικής συνεργασίας της Κίνας με χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και υπογράμμισε ειδικότερα τις προοπτικές που διανοίγονται για συνεργασία στην έρευνα, την τεχνολογία και την παιδεία, όπως και σε θέματα πολιτισμού.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη, ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε την Αναπτυξιακή Ζώνη της μείζονος Γκουαγκτζού, όπου ξεναγήθηκε σε εκθεσιακούς χώρους και μονάδες τεχνολογικής καινοτομίας, με έμφαση στις εφαρμογές της στους τομείς της βιοτεχνολογίας, του πολιτισμού και των τεχνών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί από την Κίνα αργά το βράδυ και φτάνει στην Κύπρο αύριο το πρωί στις 10:20.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος, Βουλής, Κίνα,proedros, voulis, kina