Ο Πρίντεζης τον έστειλε στο Final Four της Μαδρίτης!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε Final Four! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Μπαρσελόνα με 71-68 και πήραν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη! Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (66-67) με 32'' να μένουν για το τέλος, πήραν τη νίκη χάρη σε δίποντο του Βασίλη Σπανούλη και το απίστευτο buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού

πήρε την ασίστ από τον Κώστα Σλούκα λίγο πριν από το φινάλε, ήταν μόνος του στην περιφέρεια και ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων με το άκουσμα της κόρνας της λήξης έστειλε την ομάδα του στο Final Four της Μαδρίτης.

Ο Βασίλης Σπανούλης προκρίνεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Final Four (έχει το 3/3 μέχρι στιγμής), σε μια βραδιά κατά την οποία -εκτός όλων των άλλων- πέρασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.
Δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68.

Ο Σπανούλης έγραψε ιστορία!
Νέα σπουδαία διάκριση για τον Βασίλη Σπανούλη! Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού χρειαζόταν 13 πόντους για να ξεπεράσει τον Μάρκους Μπράουν στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Με το καλάθι που σημείωσε στο 35'50'' ο «Kill Bill» έφτασε τους 2.742 πόντους και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον αρχισκόρερ Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος ξεκίνησε το ματς στο ΣΕΦ με 3.666 πόντους σε 276 αγώνες στη διοργάνωση.

Πρόκριση και για Ρεάλ
Το «παρών» της στο Final 4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην έδρα της στη Μαδρίτη δεν θα μπορούσε να μη δώσει η Ρεάλ. Οι Ισπανοί επικράτησαν 76-63 στην Κωνσταντινούπολη της Αναντολού Εφές και πλέον η ομάδα τους θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν έκανε τις δύο προηγούμενες φορές, όταν έχασε από τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι στους τελικούς του 2013 και του 2014. Εμπόδιό της θα επιχειρήσει να σταθεί στον ημιτελικό στις 15 Μαΐου η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα