Ο Ομπρεγκόν μίλησε τελευταίος

Η χρυσή αλλαγή του Τζούρεφ με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τον βαθμό στην ομάδα της Άχνας

ΕΘΝΙΚΟΣ 2
(37΄ Πιντσέλι, 92’ Ομπρεγκόν)
ΕΡΜΗΣ 2
(3΄ Γιαγκουδάκης, 17΄ Λατόρε)

Οι τρεις βαθμοί ήταν στο τσεπάκι του Ερμή, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ομπρεγκόν έσωσε την παρτίδα για τον Εθνικό. Οι «φτεροπόδαροι» μπήκαν δυνατά στο Δασάκι, πήραν γρήγορο προβάδισμα δύο γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να το διαφυλάξουν, με τον Ομπρεγκόν

να ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Γκολ από τα αποδυτήρια πέτυχε ο Ερμής, αφού μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Ήταν μια φάση που δημιουργήθηκε από δεξιά με τον Κεϊτά να σεντράρει στην περιοχή και τον Γιαγκουδάκη να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση με σουτ στην κίνηση. Το γρήγορο γκολ δημιούργησε νέα δεδομένα, καθώς αναγκαστικά ο Εθνικός έπρεπε να αναπροσαρμόσει το πλάνο του. Ο Ερμής, πάντως, μετά το γκολ πήρε τα πάνω του και συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και όποτε έβγαινε στην επίθεση ήταν επικίνδυνος. Στο 17ο λεπτό η υπεροχή των φιλοξενούμενων εξαργυρώθηκε με δεύτερο γκολ από τον Λατόρε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Βασιλογιάννη.

Κάπου εκεί ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει και αφού πρώτα απείλησε με φάουλ του Πιντσέλι, άγγιξε το γκολ στο 34΄, αλλά το πλασέ του Ηλία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο νεαρός επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Γκονσάλες και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πιντσέλι, μειώνοντας σε 2-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου το παιγνίδι ήταν ανοικτό, οι δύο ομάδες είχαν επικίνδυνες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η καλύτερη φάση ήταν για τον Εθνικό με δυνατό σουτ του Χατζηβασίλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε ανοικτό παιγνίδι, η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, αλλά απουσίαζαν οι μεγάλες ευκαιρίες. Ο Εθνικός από την στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Η ομάδα του Τζούρεφ ήταν απειλητική κυρίως από στατικές φάσεις και κάπως έτσι έκανε την καλύτερή της ευκαιρία στο 59ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ του Πιντσέλι. Φυσικά, όσο το σκορ ήταν στο εύθραυστο 2-1 όλα ήταν ανοικτά και ο Εθνικός στο τελευταίο δεκάλεπτο ενέτεινε τις προσπάθειές του για να ισοφαρήσει. Αφού πρώτα ο Μπογκατίνοφ διατήρησε στο 83ο λεπτό το 2-1 με δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Γιαγκουδάκη, ο Εθνικός έφερε το ματς στα ίσα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Ομπρεγκόν, ο οποίος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή του Τζούρεφ.

Διαιτητής: Ν. Αθανασίου
Κίτρινες: Ηλία, Έβερτον / Γκονσάλες, Μιράντα

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Πιντσέλι (Γκριγκαλασβίλι 73'), Ιάκομπ, Παγές, Πουτζιουρής, Χατζηβασίλη (Ντε Βρις 56'), Ατάντα, Ηλία (Ομπρεγκόν 71'), Κυριάκου, Μιράντα
Ερμής: Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Ντε Πίνα, Γκονσάλες, Σεντρίνιο, Λατόρε, Γουικς (8' Μ. Χριστοφή, 54' Μπριτζίτο), Γιαγκουδάκης, Γένγκα (Μαγέλε 68'), Βασιλογιάννης, Κεϊτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα