Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στηρίζει τους Αστυνομικούς

Ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με την Κεντρική Γραμματεία του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ).

Στη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και τα μέλη της, κάποια από τα οποία δυσχεράνουν το ήδη δύσκολο έργο των αστυνομικών.

Δυο από τα πιο σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν στο Ωράριο και στη

μισθοδοσία των μελών της Αστυνομίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αναγνώρισε και υιοθέτησε τα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου Αστυνομίας. Τόνισε πως η βελτίωση του ωραρίου, αποτελεί πάγιο αίτημα των μελών της αστυνομίας καθότι δεν είναι εναρμονισμένο με τη Νομοθεσία της Δημόσιας Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, να εργάζονται 40 ώρες εβδομαδιαίως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα που εργάζονται 37,5 ώρες.

Ειδικότερα στα σώματα ασφαλείας θα πρέπει, είπε, να επικρατούν εκείνες οι συνθήκες εργασίας, ώστε η απόδοση του κάθε μέλους να μπορεί να φτάσει τα μέγιστα επίπεδα, για το καλό των πολιτών και της ασφάλειας τους.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος εξήρε το ρόλο και τη διαχρονική προσφορά της αστυνομίας. Τόνισε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των αδικιών που υφίστανται τα μέλη της αστυνομίας και ειδικότερα στο θέμα της μισθολογικής αναβάθμισης τους.

Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σημείωσε, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και πολλές φορές και την ίδια τους τη ζωή, για αυτό θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν .

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ανέφερε, ότι στην Κύπρο οι αστυνομικοί, αμείβονται πολύ χαμηλότερα σε σχέση με μέλη αστυνομιών, άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι από ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Αστυνομικό Σώμα και τα μέλη του υπήρξαν προασπιστές της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, διαδραματίζοντας σημαντικό και καταλυτικό ρόλο, στους αγώνες τόσο κατά τη περίοδο της Τουρκανταρσιας 63-64 όσο και κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, για αποκατάσταση της Δημόσιας τάξης και διασφάλιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο νησί μας, έχοντας μάλιστα πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα