Μπαρούτι στο Μαξίμου: «Είσαι νέος και άπειρος»- Ειρωνικές απαντήσεις Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τσίπρας σε Ερντογάν: Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε τζαμί όπως κάνεις εσύ στην Αγιά Σοφιά! – Σεβάσου την Συνθήκη της Λωζάννης – Κίνδυνος για τις σχέσεις μας οι παραβιάσεις στο Αιγαίο – Ερντογάν: Στην δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα που είναι και τουρκική – Ερντογάν: Ελπίζω η ελληνική δικαιοσύνη να εισακούσει το αίτημα για έκδοση των 10 πραξικοπηματιών αξιωματικών – Η Ελλάδα

είναι μια χώρα που δεν μπορεί να υποστηρίζει πραξικοπηματίες αλλά σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, είπε ο πρωθυπουργός – Βαθύτατα προκλητικός ο Ερντογάν στην συνάντηση με Παυλόπουλο – Μίλησε για τουρκική μειονότητα – Μαθήματα διεθνούς δικαίου από Παυλόπουλο σε Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αλλάζει – Η μεινότητα είναι θρησκευτική!

Έντονα προκλητικός για δεύτερη φορά μπροστά στον Έλληνα πρόεδρο και Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον ΠτΔ «οι Συνθήκες δεν αλλάζουν»

Λίγο αργότερα, χαρακτήρισε με περίσσιο θράσος «άπειρο» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε την έκδοση των δέκα πραξικοπηματιών.

Μίλησε ευθέως για τουρκική μειονότητα ενώ ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θρησκευτικό θέμα που έθεσε ο Ερντογάν, απάντησε πως «εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε τζαμί όπως εσείς στην Αγιά Σοφιά».

Ο Ερντογάν συνέχισε ακάθεκτος, μιλώντας για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, για να πάρει και πάλι σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα στο θέμα της επίσκεψης Ερντογάν, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες διερωτώνται πώς και γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα μετά την Πολωνία που δέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο.

Το άρθρο Μπαρούτι στο Μαξίμου: «Είσαι νέος και άπειρος»- Ειρωνικές απαντήσεις Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα