Ο Μαρτιν Σούλτς αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές;

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, να είναι ο κύριος αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ για τη θέση του καγκελάριου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, ο Σοσιαλδημοκράτης Σίγκμαρ Γκάμπριελ, δεν έχει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2017.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Γκάμπριελ θα ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την απόφασή του το βράδυ της Τρίτης.

Η απόφαση αυτή

αφήνει ανοικτή την πόρτα για τον Μάρτιν Σουλτς να πάρει τη θέση του Σιγκμαρ Γκάμπριελ, τόσο στο κόμμα όσο και σαν κύριος ανθυποψήφιος της Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Die Zeit", ο Γκάμπριελ θα προτείνει για τη θέση του ανθυποψηφίου της Μέρκελ, αλλά και ως επικεφαλής του κόμματος, τον τέως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα, πάντα, με την εν λόγω εφημερίδα, ο Γκάμπριελ θα αφήσει το Υπουργείο Οικονομικών και θα επιδιώξει να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Άλλωστε, σε δηλώσεις του στο περιοδικό "Stern", ο Γκάμπριελ αναφέρει: "Ο Μάρτιν Σούλτς θα είχε περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί, αν έβαζε υποψηφιότητα, από ό,τι ο ίδιος".

Keywords
Τυχαία Θέματα