Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης νέος Υπουργός Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα το διορισμό του κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών.

O Πρόεδρος αποφάσισε επίσης το διορισμό του κ. Βασίλη Πάλμα στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του κ. Μιχάλη Σοφοκλέους στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συγκινημένος επιβεβαίωσε την παραίτησή του ο Σωκράτης Χάσικος.

Η περιπέτεια

υγείας την οποία περνάει η σύζυγός του Έλλη, αποτελεί τον λόγο παραίτησης από την Κυβέρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος επιβεβαίωσε τότε στο πλάισιο σύντομης δήλωσής του, την εν λόγω πληροφορία. Όπως δήλωσε φανερά συγκινημένος στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τους τελευταίους εννέα μήνες, η οικογένειά του αντιμετωπίζει μια σοβαρή περιπέτεια, η οποία πλέον δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα. «Όπως έχει η κατάσταση σήμερα, δεν έχω άλλη επιλογή. Από τη μια είναι η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και οι άριστες σχέσεις με τον ΠτΔ και από την άλλη η ανάγκη της οικογένειας», είχε πει χαρακτηριστικά.

O Βασίλης Πάλμας διετέλεσε στέλεχος του ΔΗΚΟ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, διετέλεσε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορία, υπεύθυνος του επιτελείου του Ιωάννη Κασουλίδη στις προεδρικές εκλογές του 2008 και Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα