Αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας το Μάρτιο

Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό, ενίσχυσε τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η δεύτερη συνεχής αύξηση αποτελεί ένδειξη ότι έχει ξεπεραστεί η τάση για μεταβολή του τομέα και ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Τα συμβόλαια για αγαθά που έχουν «κατασκευαστεί στη Γερμανία» σημείωσαν μηνιαία άνοδο κατά 1%, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2015 που οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για δύο συνεχόμενους

μήνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Σε συνδυασμό με τους δείκτες ενισχυμένης εμπιστοσύνης, τα σημερινά στοιχεία για τις νέες παραγγελίες δείχνουν ότι η βιομηχανική παραγωγή μπορεί επιτέλους να ανακτήσει κάποια δυναμική», αναφέρει ο οικονομολόγος της εταιρείας ING Diba Κάρστεν Μπρζέσκι σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας.

«Υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις ότι σε αντίθεση με προηγούμενους κύκλους, η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να είναι ο παράγοντας επιβράδυνσης της υφιστάμενης θετικής οικονομικής ανάπτυξης», προσθέτει.

Τα στοιχεία του Μαρτίου βρίσκονται στην ίδια γραμμή με συναινετική πρόβλεψη από έρευνα του Reuters και ακολουθεί μια αναθεωρητική ανοδική πορεία της τάξης του 3,5% τον Φεβρουάριο. Οι παραγγελίες του Ιανουαρίου είχαν σημειώσει πτώση 6,8%.

Μια ανάλυση των στοιχείων του Μαρτίου, δείχνει ότι η εγχώρια ζήτηση σημείωσε πτώση 3,8% και οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο 4,8%, με τις παραγγελίες από τις χώρες της ευρωζώνης να αυξάνονται κατά 6,8%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα