Καμιά αναφορά στον τ/κ Τύπο για τη συνάντηση Έιντε-Ακιντζί

Σε καμία από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες δεν γίνεται αναφορά είτε στη χθεσινή συνάντηση Έιντε – Ακιντζί είτε στις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Κύριο θέμα είναι το άψυχο σώμα μιας γυναίκας που εντοπίστηκε στο σπίτι της στον Γερόλακκο και υπάρχει υποψία για έγκλημα, η πυρκαγιά σε αποθήκη στις Χαμίτ Μάντρες που την κατέστρεψε ολοσχερώς και ο συνεχιζόμενος για πέμπτη ημέρα καβγάς για το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

H «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ανησυχώ για τη ζωή μου», αναφέρεται σε δηλώσεις

του επιχειρηματία Εμρουλάχ Τουρανλί, που απαντώντας στον Ερτουγρούλογλου, διερωτάται γιατί ο «υπουργός» που ισχυρίστηκε ότι του πρότεινε δωροδοκία δεν τον κατήγγειλε στη δικαιοσύνη. Αλλού αναφέρει ότι η φυλάκιση του Μπερμπέρογλου ξεχείλισε το ποτήρι στην Τουρκία και το ΡΛΚ, του οποίου είναι Βουλευτής, πραγματοποίησε χθες την πορεία Γκάντι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χωρίς να περάσουν 6 μήνες, το ποινικό μητρώο όλων όσοι εκτίουν φυλάκιση θα διαγράφεται.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Αγανάκτηση στο Γερόλακκο» και γράφει ότι χθες το βράδυ 45χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στην ντουλάπα ρούχων του σπιτιού της από τον άντρα της. Αλλού αναφέρει ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την εκστρατεία ποδηλάτου που ξεκίνησε ο «δήμος» Κιόνελι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καταστράφηκε ολοσχερώς αποθήκη στις Χαμίτ Μάντρες, όπου ξέσπασε χθες βράδυ φωτιά.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), υπό τον τίτλο «Υποψία δολοφονίας», γράφει ότι η «αστυνομία» υποψιάζεται έγκλημα στην περίπτωση της 45χρονης Ζεχρά που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της χθες βράδυ στον Γερόλακκο. Αλλού αναφέρεται στην πυρκαγιά σε αποθήκη στις Χαμίτ Μάντρες που την κατέστρεψε ολοσχερώς. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από την πορεία διαμαρτυρίας που έκανε το ΡΛΚ στην Τουρκία για την φυλάκιση του Βουλευτή του, Ενίς Μπερμπέρογλου και γράφει ότι η Τουρκία ζητεί δικαιοσύνη.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Έγκλημα στον Γερόλακκο», αναφέρεται επίσης στην 45χρονη Ζεχρά και γράφει ότι στο σώμα της άτυχης γυναίκας υπήρχαν σημάδια βίας γι’ αυτό εικάζεται ότι πρόκειται για δολοφονία. Αλλού αναφέρει ότι λόγω των πλαστικών υλικών που υπήρχαν στην αποθήκη, η πυρκαγιά στο κτίριο μεγάλωσε γρήγορα και απότομα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους στις Χαμίτ Μάντρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν μίλησε χθες για την αντιπαράθεση Ερτουγρούλογλου – Τουρανλί για το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου και είπε πως ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τα όριά του και πως εμπιστεύεται όλα τα μέλη του «υπουργικού συμβουλίου».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Και ο καβγάς μεγάλωσε!», αναφέρει ότι κλιμακώνεται ο καβγάς για το ρουσφέτι που αφορά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και πως ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, δήλωσε πως δεν μπορεί να συγκαλυφθούν όσα έχουν ακουστεί δημόσια. Αλλού γράφει ότι έγινε στάχτη και αποκαΐδια η αποθήκη στις Χαμίτ Μάντρες όπου ξέσπασε η πυρκαγιά χθες βράδυ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «υπουργός εξωτερικών» Ερτουγρούλογλου απέστειλε επιστολή στον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν για τη διαδικασία του «υπουργικού συμβουλίου» και την απόφαση για επέκταση του συμβολαίου διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από την εταιρεία όπου μέτοχος είναι ο Τουρανλί.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα