Ο Δήμος Λευκωσίας πλήρωσε για τα κλαπέντα

Ο ΔΗΜΟΣ Λευκωσίας έχει ενημερώσει τον Σύνδεσμο Cans for Kids για την απόφασή του να προσφέρει το αντίτιμο των κλαπέντων αλουμινίων για να μην επηρεαστεί δυσμενώς το φιλανθρωπικό του έργο. Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκειά του για την κλοπή πέραν του μισού τόνου αλουμινίου, από το κέντρο Ανακύκλωσης του Κυπριακού Ανθρωπιστικού Συνδέσμου για τα Παιδιά, το οποίο βρίσκεται στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λευκωσίας.

Οι αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου είναι στη διάθεση της Αστυνομίας

για να την υποβοηθήσουν στην προσπάθειά της για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και εντοπισμό των ενόχων. Από την πλευρά του ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις δικές του έρευνες για εντοπισμό των υπευθύνων και απόδοση ευθυνών.

Ευρεία συζήτηση για τα έργα στην Αμμόχωστο
ΘΕΜΑΤΑ όπως η προώθηση και υλοποίηση αναπτύξεων και έργων στην επαρχία Αμμοχώστου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης Περιφερειακής Συνάντησης Βουλευτών Αμμοχώστου, των εκπροσώπων των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών και επιχειρηματιών της Επαρχίας Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τόσο τις Τοπικές Αρχές όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται θέματα όπως η προώθηση και υλοποίηση αναπτύξεων και έργων στην Επαρχία Αμμοχώστου, η κάλυψη των ελλείψεων και των αναγκών της Επαρχίας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι».

Επιτροπές ΣτΕ στην Κύπρο για θέματα μεταναστών
ΤΗΝ προώθηση και θεσμοθέτηση ελάχιστων προτύπων για τις συνθήκες κράτησης άτυπων μεταναστών καθώς και τη χρήση εναλλακτικών μέτρων αντί της κράτησης κατά τις διαδικασίες απέλασης, θα συζητήσουν σε παράλληλες συνεδρίες τους δύο Επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ. Η συνάντηση φιλοξενείται από το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο έχουν επιτευχθεί αξιόλογες βελτιώσεις στις συνθήκες κράτησης άτυπων μεταναστών, ενώ έχει περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που κρατούνται». Παρόλα αυτά, σημειώνει, «το μέτρο της κράτησης συνεχίζει να αποτελεί συνήθη πρακτική. Μάλιστα, στην απουσία απαραίτητων νομοθετικών προνοιών και διοικητικών πρακτικών για την εφαρμογή άλλων ηπιότερων εναλλακτικών μέτρων, το μέτρο της κράτησης συνιστά μείζονα διακινδύνευση στο δικαίωμα ελευθερίας των άτυπων μεταναστών».

Όπως αναφέρει, η διασφάλιση του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, ανεξαρτήτως καταγωγής, υπαγορεύει την επιβολή της κράτησης μόνο στις περιπτώσεις όπου αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εξυπηρέτηση του σκοπού της απέλασης. «Σε κάθε περίπτωση, όταν τελικά διατάζεται η κράτηση προσώπου, αυτή θα πρέπει να λαμβάνει χώραν υπό αξιοπρεπείς και κατάλληλες συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα