Ο Χάρης Γεωργιάδης τοποθετείται για τα περί «success story»

Απαντήσεις στις κατηγορίες για το success story, την πετυχημένη ιστορία της κυπριακής οικονομίας έδωσε από την εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε Θέμα" ο υπουργός οικονομικών.

Υπενθυμίζοντας ότι η δήλωση δεν έγινε από τον ίδιο, ανέφερε ότι αυτή είναι η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς η Κύπρος και καταγράφεται από το διεθνή Τύπο.

«Κατανοώ πως αυτές οι διεθνείς αναφορές αυτή η διεθνής εντύπωση για ένα success story ενοχλεί κάποιους στο εσωτερικό οι οποίοι ακριβώς αντί να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και το γεγονός ότι οδηγήθηκε η κυπριακή οικονομία σε κατάρρευση ενοχλούνται που τώρα αναγνωρίζεται διεθνώς η μεγάλη προσπάθεια των συμπολιτών μας», ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει το πώς ο κυπριακός λαός θα βγεί από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των τριών χρόνων μνημονίου Συναγερμού, διακυβέρνησης Αναστασιάδη, τρόικας», ήταν το σχόλιο του Υποψήφιου Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τονίζει, ότι οι θετικές αναφορές υποβοηθούν την κορυφαία προσπάθεια της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.

«Ξέρουμε πως μέσα από αυτές τις επενδύσεις τις ξένες και τις ντόπιες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες. Αυτοί που έχουν ξεμείνει προσκολλημένοι στα συνθήματα και την άρνηση, ε δεν έχουν τίποτε να εισηγηθούν χειροπιαστό που να υποβοηθά στη δημιουργία αυτών των ευκαιριών», τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Πατά την ίδια ώρα φρένο στους συνειρμούς για αύξηση των δημοσίων δαπανών με ανεξέλεγκτες αυξήσεις, προσλήψεις και επιδόματα.

«Ο προσανατολισμός μας είναι προς την κατεύθυνση της σταθερότητας σε σχέση με τις δαπάνες και της απόδοσης πίσω στα νοικοκυριά, πίσω στις επιχειρήσεις, πίσω προς τους φορολογούμενους συμπολίτες μας με ένα τρόπο προσεκτικό και λελογισμένο εκείνων των περιθωρίων που σταδιακά θα δημιουργούνται», αναφέρει.

Ο υπουργός οικονομικών παρατηρεί σταθερή βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η κυβέρνηση έχει πιο φιλόδοξα σχέδια που ξεπερνούν τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα