Λιλλήκας: Ο Κασουλίδης "κάνει πλάτες" στην Τουρκία

O Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δεν αντιλαμβάνεται ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε φίλες χώρες, όπως η Ρωσία.

Μιλώντας από την Πάφο, ο κ. Λιλλήκας είπε, πως με τη χθεσινή του δήλωση ο κ. Κασουλίδης ότι ` δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες τάχατες για τις παρεμβάσεις Ερτογάν και την επίδραση της Τουρκίας στις διακοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο”,

ουσιαστικά παρουσιάζεται,- όπως είπε- “ ως ένας υπουργός Εξωτερικών , ο οποίος πρώτον δεν έχει επικοινωνία με τον ΠτΔ και δεν γνωρίζει τι γίνεται στις συνομιλίες και δεύτερον υποτιμά μεγάλες φίλες χώρες όπως είναι η Ρωσία, εκτιμώντας με το υπονοούμενό του ότι χώρες όπως η Ρωσία ενημερώνεται και σχηματίζει πολιτική απέναντι στη Τουρκία με βάση δημοσιεύματα”.

Πρόσθεσε ακόμη πως με την δήλωση του ο κ. Κασουλίδης στην ουσία “ κάνει πλάτες στην Τουρκία”.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως εάν ο Υπουργός Εξωτερικών της ΚΔ `δίνει δικαιολογητικά στην Άγκυρα` τότε, `γιατί χώρες όπως είναι η Ρωσία ή άλλες φιλικές χώρες να συνεχίζουν είτε να στηρίζουν την εθνική μας υπόθεση, είτε να ασκήσουν τις όποιες πιέσεις πάνω στην Τουρκία, για να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της;`.

Είπε ακόμη, πως αυτό που έκανε η Ρωσική Κυβέρνηση θα έπρεπε να το χαιρετίσει πρώτα και πριν από όλους η Κυπριακή Κυβέρνηση, ενθαρρύνοντας έτσι συνέχισε και άλλες φίλες χώρες να παρέμβουν και να ασκήσουν την ίδια κριτική προς την Τουρκία με στόχο να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Αντί τούτου σημείωσε, “ο κ. Κασουλίδης κάνει πλάτες στην Τουρκία και αφήνει εκτεθειμένη τη Ρωσία”.

O κ. Λιλλήκας ανέφερε πως πρέπει να αποφασίσει ο κ. Κασουλίδης ότι το κριτήριο του θα είναι η προάσπιση των εθνικών μας `δικαιωμάτων και όχι να έχει έγνοια αν θα κακοφανεί σε κάποιες άλλες πρωτεύουσες, εάν υποστηρίξει τη θετική στάση της Ρωσίας`.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα