Ο άνθρωπος Άθως Αντωνιάδης

Στην "Άλλη όψη" της κυριακάτικης Σημερινής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, μιλάει για τη ζωή του.

Οι αντιστασιακοί γονείς, οι σπουδές στη Νέα Υόρκη και ο έρωτας προς τη Λεμεσό από έναν άνθρωπο που είναι μόλις 40 ημέρες πατέρας και το γιορτάζει. «Τα ζευγάρια, που χρειάζονται τη βοήθεια της επιστήμης για να κάνουν παιδί, δεν είναι δακτυλοδεικτούμενα. Πρέπει να σπάσουμε αυτά τα ταμπού και να μιλήσουμε».

Ο ίδιος διηγείται:

"Είμαι

40 ημέρες πατέρας. Το να αποκτήσει κανείς ένα παιδί, είναι το καλύτερο που μπορεί να τύχει στον κάθε άνθρωπο. Αλλάζει η ζωή σου και οι προτεραιότητές σου. Μού τα έλεγαν, τώρα τα ζω. Μακάρι να νιώσουν έτσι όλοι όσοι θέλουν να γίνουν γονείς. Είναι η πιο ευχάριστη έγνοια που μπορεί κανείς να έχει στη ζωή του και παρόλο που είμαι μόνο λίγο καιρό πατέρας, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι ο μεγαλύτερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονιός, είναι ο πόνος του παιδιού του. Όπως μου είχε πει κι ένας φίλος-αδερφός: «όταν κρατήσεις το παιδί σου αγκαλιά, όλες οι ταλαιπωρίες, οι απογοητεύσεις και ανησυχίες που έχεις περάσει, θα είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ».

Δεν έχω πρόβλημα να πω δημόσια ότι με τη σύζυγό μου δυσκολευτήκαμε στο θέμα του παιδιού, αλλά σήμερα με την τεχνολογία και την επιστήμη δεν υπάρχει ζευγάρι, παρά ελάχιστα, τα οποία δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Είναι αδιανόητο, όμως, στις μέρες μας να υπάρχουν ζευγάρια που να θέλουν, αλλά να μην έχουν τα χρήματα για μια τέτοια διαδικασία. Κάποια ταμπού πρέπει επιτέλους να σπάσουν, πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα. Τα ζευγάρια, που χρειάζονται τη βοήθεια της επιστήμης, δεν έχουν πρόβλημα, δεν είναι δακτυλοδεικτούμενα, δεν είναι διαφορετικά. Όταν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, η πολιτεία πρέπει να τους την παρέχει.

Δεν αντέχω να αδικείται κανένας. Το άδικο προς τον οποιοδήποτε το κάνω προσωπική υπόθεση. Λατρεύω τη δικαιοσύνη και όσον αφορά αυτό το κομμάτι, προσωπικά, δεν ξεχωρίζω ούτε φιλίες, ούτε κομματικές σχέσεις, ούτε ταμπέλες και συνεργασίες. Δικαιοσύνη και εφαρμογή των νόμων για όλους, αυτό είναι τρόπος ζωής για μένα και αυτό θέλω να κάνω στην πολιτική.

Έχετε δίκιο όμως, υπάρχουν φορές που κι εγώ έχω αδικήσει κάποιους ανθρώπους. Ειδικά στην ενεργό πολιτική. Αλλά είμαι άνθρωπος που λέει “mea culpa”, που ζητάει συγγνώμη, όταν νιώσει ότι έσφαλε και που προσπαθεί να αποκαταστήσει σχέσεις, οι οποίες ίσως έχουν φθαρεί λόγω αδικίας. Επίσης, είμαι άνθρωπος που συγχωρεί. Είναι κι αυτό μέρος της δικαιοσύνης.

Πώς βλέπω τον εαυτό μου σε 10 χρόνια; Εκτός πολιτικής. Βάζω στον εαυτό μου ημερομηνία λήξης για την εμπλοκή μου με την ενεργό πολιτική και αυτά που λέω θέλω να τα κάνω πράξη. Πιστεύω ότι κανείς με τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή, έχει δώσει ό, τι μπορεί να δώσει, αλλά μετά θα πρέπει να ανοίξει δρόμους, για να έρθουν άλλοι. Μπορεί να είναι παρών, αλλά όχι στην πρώτη γραμμή.

*Διαβάστε περισσότερα με την κυριακάτικη Σημερινή.

Follow @chtistos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα