Ο Α.Νεοφύτου ζητά εντατικές συνεδρίες της Επ. Οικονομικών

Βαρύ φόρτο εργασίας σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχει, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Στην πρώτη συνεδρία της Επ. Οικονομικών στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε όπως, μέχρι το Σεπτέμβριο συζητηθούν τα 45 νομοσχέδια και κανονισμοί που περιλαμβάνονται σε επικαιροποιημένο σημείωμα και ενδεχομένως και κάποιες πρόσθετες νομοθετικές προτάσεις της Κυβέρνησης.

Πρώτο θέμα συζήτησης,

σύμφωνα με τον Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου, με επιστολή προς τα μέλη, ζήτησε όπως η Επιτροπή με εντατικές συνεδρίες, ακόμα και απογευματινές εφόσον κριθεί σκόπιμο μέχρι τις 15 Ιουλίου να συζητήσει όλες τις νομοθετικές εκκρεμότητες και να οδηγήσει τα νομοθετήματα στην Ολομέλεια.

Με την εισήγηση του κ. Νεοφύτου συμφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης που προήδρευσε για λίγο της συνεδρίας. Η επιστολή του κ. Νεοφύτου θα τεθεί στη Σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων των κομμάτων στην επόμενη σύσκεψη, αύριο Πέμπτη.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε την ετοιμότητα του ιδίου και των υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου να παρίστανται σε ενδεχόμενες εντατικές συνεδρίες και τα απογεύματα, εφόσον οριστούν συνεδρίες.

Ο κ. Νεοφύτου στην επιστολή του προτείνει όπως η συζήτηση των νομοθετημάτων από την Επιτροπή γίνεται με βάση την ημερομηνία που κατατίθενται και κατά άμεσο τρόπο, μέχρι εξαντλήσεως της συζήτησης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα