Το επικό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport

Γαλλικό περιοδικό συνέκρινε την αμυντική τριάδα της Γιουβέντους με τους... "Inglourious Basterds" του Κουέντιν Ταραντίνο και αυτό ενέπνευσε την "Gazzetta dello Sport" να κυκλοφορήσει την Τετάρτη με ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο.

ταλία ήταν τόσο πειστική στην πρεμιέρα της στο Euro 2016 απέναντι στο Βέλγιο, ώστε μετά το ματς να μην υπάρχουν αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για "κατενάτσιο" και "αντιποδόσφαιρο" (σχόλια που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν απέναντι στους "ατζούρι")

αλλά αντίθετα να υπάρχει αποθέωση για τους φιναλίστ του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Θέλοντας μάλιστα να καταδείξει την απροσπέλαστη αμυντική γραμμή της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, το φημισμένο γαλλικό περιοδικό "So Foot" παρομοίασε την αμυντική τριπλέτα της Γιουβέντους (Μπονούτσι, Μπαρτσάλι και Κιελίνι, που οι Ιταλοί τους έχουν "βαφτίσει" ως τους "BBC") με τους Inglourious Basterds από την διάσημη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο.

"Είναι σκληροί, κάνουν φάουλ και αμύνονται αριστουργηματικά. Αυτοί είναι οι Αντρέα Μπαρτσάλι, Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι, οι τρεις υπέροχοι μπάσταρδοι της εθνικής Ιταλίας", ανέφερε χαρακτηριστικά το περιοδικό, με αυτή τη σύγκριση να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την "Gazzetta dello Sport".

Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσει την Τετάρτη (15/6) με ένα πρωτοσέλιδο άκρως εντυπωσιακό, με τους τρεις άσους της Γιουβέντους να "μπαίνουν" στην ταινία του Ταραντίνο, τους Κόντε και Μπουφόν να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο και τον τίτλο να είναι ο εξής: "Κόντε, το φιλμ του γαλάζιου θαύματος. Μπάσταρδοι για τη δόξα".

Για να προσθέσει με πιο μικρά γράμματα η εφημερίδα: "Έτσι αποκαλούνται με θαυμασμό στην Γαλλία ο Μπουφόν και οι τρεις υπερασπιστές της ιταλικής άμυνας. Ωραία και αδίστακτοι, τρομοκρατούν τους πάντες όπως όλοι οι ήρωες του Ταραντίνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα