Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τους αρχηγούς για το Κυπριακό

Τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα ενημερώνει σήμερα για το Κυπριακό ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις διαδοχικές, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να παράσχει ενημέρωση για όλες τις επιμέρους πτυχές, όπως και για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, δηλαδή την έναρξη

των συνομιλιών των δύο πλευρών στη Γενεύη, την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες και τις συναντήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη (την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς).

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές συνομιλίες 2-3 φορές την ημέρα για συντονισμό των κινήσεων.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη. Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν πριν αρχίσει η συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα