Ο αγώνας των €168 εκατομμυρίων

Δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιρικός αγώνας, ο νικητής του οποίου εξασφαλίζει περισσότερη δόξα και φυσικά ένα τεράστιο -το μεγαλύτερο- χρηματικό έπαθλο που διακυβεύεται σε ένα και μόνο παιχνίδι, από αυτόν που θα διεξαχθεί αύριο.

Mίντλεσμπρο και Νόριτς θα παραταχθούν στο σπίτι του ποδοσφαίρου, το φημισμένο Γουέμπλεϊ, ενώπιον 80 χιλιάδων οπαδών τους για τον τελικό των τελικών. Στόχος των δύο αντιπάλων, στον τελικό των πλέι-οφ της Tσάμπιονσιπ, που θεωρείται ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα του κόσμου, ένα εισιτήριο για το ενδοξότερο πρωτάθλημα, την Πρέμιερ Λίγκ. Ο νικητής μαζί με το εισιτήριο

θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 168 εκ. ευρώ σε έσοδα, λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγιών, ποσό το οποίο προκαλεί ζάλη και μόνο στο άκουσμά του. Σε αυτά τα 90 λεπτά οι δύο αυτές ιστορικές ομάδες θα παίξουν σε ένα μόνο παιχνίδι για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, κατά την οποία κλήθηκαν να αγωνιστούν (μόνο στο πρωτάθλημα) 49 φορές! Τα Καναρίνια του Νόρφολκ δεν ξεκίνησαν καλά τη χρονιά τους αλλά η έλευση του ταλαντούχου και νεαρού προπονητή Άλεξ Νειλ τούς έδωσε νέο αέρα και με συνεχόμενες νίκες βρέθηκαν στα πλέι-οφ και θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν άμεσα στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ, από τα οποία υποβιβάστηκαν πέρυσι. Στον αντίπαλο πάγκο θα κάθεται ο «προστατευόμενος» του Μουρίνιο, Αιτόρ Καράνκα, ο οποίος ανέλαβε το 2013 την ιστορική ομάδα του Τίσαϊντ, με στόχο να την επαναφέρει στα ψηλά μετά από έξι χρόνια απουσίας. Ο νικητής σε αυτή την περίπτωση δεν τα παίρνει όλα καθώς, σύμφωνα με τον άγραφο κανόνα, ο οποίος τηρείται ανυπερθέτως, ο ηττημένος θα λάβει ως μια «γλυκιά» παρηγοριά όλες τις εισπράξεις των εισιτηρίων του αγώνα, ποσό που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2,8 εκ. ευρώ… Όμως το υπέρτατο έπαθλο είναι ένα και μοναδικό. Η νίκη.

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα