Νέα δημοσκόπηση "τελειώνει" την ΝΔ

Τρομακτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται στης Αυγής της Κυριακής, σύμφωνα με τα οποία η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ξεπερνά το 27%.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει - στην πρόθεση ψήφου - 48,5% έναντι 21% της Ν.Δ. και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Χ.Α με 6%, Ποτάμι με 5,5%, ΠΑΣΟΚ

με 4%, ΑΝΕΛ με 3,5% και λοιπά κόμματα με ποσοστό 5,5%. Όσον αφορά τα πρόσωπα ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει δημοτικότητα κοντά στο 77%, με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι στο 20%. Όπως διαπιστώνει η δημοσκόπηση, το 54% στηρίζει τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, έναντι 37% που διαφωνεί. Το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα, ενώ το 37% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει, έναντι του 58% που δηλώνει ότι πρέπει να κρατήσει σκληρή στάση.

Για τις επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης, το 89% τάσσεται εναντίον της μείωσης κύριων συντάξεων, το 81% εναντίον της απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, το 79% εναντίον της μείωσης των επικουρικών, το 57% εναντίον της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, το 52% εναντίον της επιβολής ενιαίου ΦΠΑ 18%, και το 43% εναντίον της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η δημοσκόπηση αποτελεί ένα ακόμα καμπανάκι στην Συγγρού, καθώς ακόμα και εν μέσω πιστωτικής ασφυξίας οι πολίτες δεν στρέφονται προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από όλα την Συγγρού, που φαίνεται να μην έχει στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα