Ντόχερτι: Προσδοκούμε σε ηρεμία στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρακολουθούν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ευχόμαστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις σε οτιδήποτε, ανέφερε σήμερα η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Κάθλιν Ντόχερτι, εκφράζοντας, παράλληλα, ικανοποίηση από τη στήριξη των Κυπριακών Αρχών σε θέματα ασφάλειας.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο επίσκεψής της στον Δήμο Λεμεσού, η κ. Ντόχερτι ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ ανησυχούν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως "προφανώς

παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα σε όλη την περιοχή και τα παρακολουθούμε εδώ και αρκετούς μήνες".

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της που βλέπει, όπως είπε, τη στήριξη των Κυπριακών Αρχών στα όποια αιτήματα για θέματα ασφαλείας προκύψουν, η Κάθλιν Ντόχερτι είπε "ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ήρεμα και να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις σε τίποτα".

Ερωτηθείσα κατά πόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μετάνιωσε για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σημείωσε ότι "ο Πρόεδρος έχει πάρει αυτήν την απόφαση στη βάση διαβουλεύσεων με έναν εκ των συνεργατών του και είναι απόφαση του Προέδρου, απόφαση του Λευκού Οίκου και η θέση της Διοίκησης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον Πρόεδρο".

Τέλος, είπε πως η Κύπρος κατέχει ένα σταθερό και δυναμικό γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή, "αλλά κάποιες φορές παρουσιάζονται προκλήσεις, γι’ αυτό ευχόμαστε να συνεργαστούμε με τις Κυπριακές Αρχές, ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλεια της χώρας και του νησιού".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα