Υπόθεση Λοϊζίδου: Eλεγκτής κατά Επ. Δημοσιογρ. Δεοντολογίας

Με κοινοποίησή του στα Social Media ο Γενικός Ελεγκτής, πήρε θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την δημοσίευση των emails της κ. Λοϊζίδου.



Ο Γενικός Ελεγκτής, υποστηρίζει μέσω του μηνύματός του ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, παρανομεί με φόντο την υπόθεση Λοϊζίδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τον ίδιο νόμο, όποιος υποκλέπτει ή μεταδίδει το περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας, χωρίς την έγκριση δικαστηρίου, διαπράττει ποινικό αδίκημα με ποινή φυλάκισης πέντε

ετών.

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προφανώς έκρινε ότι αυτή και τα μέλη της είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου, συμπλήρωσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά του το μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κ. Γιώργος Παυλίδης, ανέφερε ότι το Σάββατο η Επιτροπή είχε τονίσει ότι το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης είναι απαραβίαστο και αποτελεί προϋπόθεση για την αντικειμενική και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, με σημερινή απόφαση η ακρόαση των συνηγόρων υπεράσπισης της Εισαγγελέα αναφορικά με το διάταγμα που ζητά για απαγόρευση της δημοσίευσης του περιεχομένου των emails ορίστηκε για τις 27 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε την επίμαχη ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα