Ντέρμπι μιας επιλογής

ΜΠΑΣΚΕΤΟ ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Πετρολίνα ΑΕΚ σε καθοριστικό παιχνίδι για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακαΜε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Πετρολίνα ΑΕΚ ολοκληρώνεται σήμερα (19:00) στο «Λευκόθεο» η 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας

στην καλαθόσφαιρα. Η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τεράστια αξία και τη θέλουν πάρα πολύ και οι δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς συγκάτοικους και να πάει στο ντέρμπι με τον Κεραυνό με ανεβασμένη ψυχολογία και η Πετρολίνα ΑΕΚ για να πιάσει τους «γαλαζοκίτρινους» στην κορυφή μαζί με τον Κεραυνό και να περιμένει το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής (Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ) που ίσως τη φέρει στην πρωτιά.Μπορεί στις τέσσερεις φετινές μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις ο ΑΠΟΕΛ να πέτυχε ισάριθμες νίκες (δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο), ωστόσο ο σημερινός αγώνας είναι εντελώς διαφορετικός, αφού η Πετρολίνα ΑΕΚ θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο της και ενδεχομένως νέο ξένο στο ρόστερ της (αναμένεται σήμερα στην Κύπρο ο Σλοβένος σέντερ Πρίμοζ Μπρέζετς), κάτι που θα την οδηγήσει σε διαφορετική αντιμετώπιση του αντιπάλου της. Γι’ αυτό οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να παίξουν διπλά συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να προσπαθήσουν να επιβάλουν εκ νέου το δικό τους παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση. Η κρισιμότητα του αγώνα είναι άγνωστο πώς θα επηρεάσει κάποιους καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος των επιθέσεων της ομάδας τους.* Το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στο «Λευκόθεο» ορίστηκαν να διαιτητεύσουν οι Αριστοτέλης Χατζησολωμού, Σάκης Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Χατζηπαύλου.Εύκολα ο ΚεραυνόςΠαρά το ότι συνάντησε κάποιες δυσκολίες στη διάρκεια του αγώνα, ο Κεραυνός επιβλήθηκε σχετικά εύκολα της «Καπάτσος» Ομόνοιας με 63-99, στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία». Έτσι, οι «ερυθροκίτρινοι» πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου με τον ΑΠΟΕΛ στον Στρόβολο, αφού οι πολλαπλές λύσεις από τον πάγκο προσφέρουν σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας.

Οι «πράσινοι», παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες των Ουίλιαμς, Μπρίτον και Γκριγκόρεφ, παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και το σημαντικότερο για τους ίδιους είναι πως φαίνεται ο Γιώργος Φιλκίνης να κάνει αρκετά καλή δουλειά, με τους νεαρούς Κυπρίους να κερδίζουν πολλά, καθώς είχαν πολύ σωστή αμυντική συμπεριφορά. Η έλλειψη λύσεων ήταν αναμενόμενο στο τέλος να κουράσει τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέλθει στους 36 πόντους.Δεκάλεπτα: 22-23, 38-45, 55-69, 63-99.«ΚΑΠΑΤΣΟΣ» ΟΜΟΝΟΙΑ: Σωτηρίου, Ουίλκερσον 8, Παπακώστας 14 (4), Γαβριήλ 8 (2), Κυρατζιής, Μπρούερ 10, Πηλαβάς 1, Οχουαρέτζ 22 (15ρ.).ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Ντιγκς 15, Αν. Ανδρέου, Τζόνσον 2, Πηλαβάς 4, Ορ. Ανδρέου, Γουίντεν 19 (2), Παντούρης 14 (2), Μπιγκς 14, Μπόγκαβατς 20 (1), Θεοχαρίδης 3 (1), Κρουπάλια 8 (2).Την… πλήγωσεΜεγάλη νίκη πέτυχε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, καταβάλλοντας στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου την ΕΘΑ με 73-71. Οι «βυσσινί» μπορεί να μην είχαν το τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους», όμως το γόητρό τους ήταν κάτι παραπάνω από κίνητρο και «πλήγωσαν» βαριά την αντίπαλό τους. Η ΕΘΑ έπεσε τώρα στην 5η θέση, μένοντας ουσιαστικά δύο νίκες μακριά από τον Απόλλωνα και θα χρειαστεί εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν για να επιστρέψει στην τετράδα και στα πλέι-οφ. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους, την Ένωση να ξεφεύγει με 11 πόντους (22-11), την ΕΘΑ να επιστρέφει με +9 (38-47) και στο τέλος τα πάντα κρίθηκαν από τις δύο εύστοχες βολές του Τραΐκοφ και το λάθος του Μασάμπα στην τελευταία επίθεση των φιλοξενουμένων.Δεκάλεπτα: 22-17, 34-37, 46-52, 73-71.ΕΝΩΣΗ: Θωμά 4, Κον 10, Σιόκουρος, Τραΐκοφ 16 (2), Κουμή 8, Τρισόκκας 6 (1), Στάρινγκ 10 (1), Σάμπια 19 (5).ΕΘΑ: Κάιλς 10 (2), Ρος 9 (1), Αναστασιάδης, Ράσελ 16 (1), Τόμιτς 10, Μασάμπα 12, Κερκ 12 (12ρ.), Φιλίππου, Ζαχαρίου 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα