Ν.Παπαδόπουλος: Σεμνότητα να δείξουν άλλοι στον κυπριακό λαό

«Σεμνότητα είναι άλλοι αυτοί που θα πρέπει να επιδείξουν απέναντι στον κυπριακό λαό», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «άλλοι επέστρεψαν από τη Νέα Υόρκη πριν 12 χρόνια με την επιδιαιτησία στις βαλίτσες τους».

«Πήγαμε στο Εθνικό Συμβούλιο για να ακούσουμε τα ίδια πράγματα με μικρές διαφοροποιήσεις, λες και δε γίνονται διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην εκπομπή του Σίγμα

«Μεσημέρι και Κάτι».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για τη μορφή που επιλέγει ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας να ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο.

Κατηγόρησε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σκοπιμότητα πίσω από τη μορφή της συζήτησης που επιλέγει για να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε «ο Πρόεδρος διαμορφώνει τη συζήτηση, σκόπιμα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μορφή ενημέρωσης, διαβάζοντας 50 σελίδες…παίρνει γύρω στη μιάμιση ώρα και δεν αφήνει επαρκή χρόνο για ερωτήσεις και εις βάθος ανάλυση προνοιών».

«Να μας δοθούν τα έγγραφα»

Ο κ. Παπαδόπουλος με δηλώσεις του επανέλαβε το αίτημα όπως παραδοθούν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στα κόμματα έτσι ώστε να μπορούν όπως είπε «να ελέγχουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Όταν παρατηρούμε», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «ότι άλλα λέει ο Πρόεδρος και άλλα ο Μουσταφά Ακιντζί και την ίδια ώρα δεν έχουμε την ευχέρεια να μελετήσουμε εις βάθος τα έγγραφα, πώς θα μπορούμε να διαμορφώσουμε κρυστάλλινη άποψη για τις θέσεις που προβάλλονται», διερωτήθηκε. Για να ολοκληρώσει λέγοντας «τέτοιες συζητήσεις δε γίνονται στο πόδι».

Με τη στάση αυτή φαίνεται η κακοπιστία όσων δε θέλουν να συζητήσουν τα θέματα σε βάθος. Το γεγονός ότι ο ΠτΔ δε μιλά, δε θέλει να δώσει τα έγγραφα, δεν ενημερώνει σε βάθος, κάτι κρύβει, σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Θετικές οι δεσμεύσεις Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο»

Αναφερόμενος στα θετικά της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι είναι θετικό το ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι δε θα δεχθεί επίσημη καταγραφή συγκλίσεων, ενδιάμεση συμφωνία, επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα ή οποιαδήποτε διαδικασία θα οδηγήσει σε πενταμερή ή πολυμερή, πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις εντός Εθνικού Συμβουλίου.

«Δεν επιδιώξαμε εμείς τη ρήξη»

«Δεν είμαστε εμείς που επιδιώξαμε τη σύγκρουση, εμείς επιδιώκουμε εθνική συνεννόηση», σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του από τη Σύσκεψη Αρχηγών στο Προεδρικό, τόνισε ότι «με σκοπιμότητα καθορίστηκε η σύσκεψη για να μη συζητηθεί το κυπριακό», «θα μπορούσε κάλλιστα ο πρόεδρος να αλλάξει την ημερομηνία για να γίνει η συζήτηση για το Κυπριακό πριν την τελευταία συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί», σημείωσε. Όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απάντησε καν στις επιστολές που του έστειλε το ΔΗΚΟ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εμείς πρέπει να πηγαίνουμε, να ακούμε, να συνεργαζόμαστε και ο Πρόεδρος δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο εκ των προτέρων για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;», διερωτήθηκε.

Keywords
Αναζητήσεις
ο νικολας παπαδοπουλος στο μεσημερι και κατι 15/9
Τυχαία Θέματα