Νικολαΐδης:Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες οι σχέσεις με ΕΔΕΚ

Στην εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του για την Δημαρχία Λεμεσού προχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Νικολαΐδης. Ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, από τον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, σημείωσε ότι οι σχέσεις του με το κόμμα του θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερες, αναφέροντας ότι έχει ενημερώσει γραπτώς το κόμμα για την υποψηφιότητά του.

"Η υποψηφιότητα μου δεν αντιβαίνει σε κανέναν. Είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα όχι γιατί έχω κάτι εναντίον των κομμάτων. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας ιδιαίτερος

θεσμός. Από αυτόν πρέπει να αρχίσει η αποκατάσταση σχέσεων του πολίτη με το κράτος. Δε διαχωρίζονται σε χρώματα κομμάτων τα προβλήματα των πολιτών. Ο κόσμος θέλει δίκαιες και αποτελεσματικές λύσεις κι όχι κομματικές", ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

"Σε μια μικρή κοινωνία όλοι γνωριζόμαστε. Δεν έχω συζητήσει επίσημα με κανένα κόμμα. Έχω ενημερώσει την ΕΔΕΚ για τις προθέσεις μου γραπτώς, καθώς και το γιατί θα πρέπει να έχει έναν ανεξάρτητο υποψήφιο τώρα. Θα έχω συναντήσεις με όλα τα κόμματα, με αναλυτική παρουσία των προτάσεών μου. Η Λεμεσός πρέπει να εξυπηρετεί τον δημότη", είπε ο πρώην βουλευτής.

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να παταχθεί η διαπλοκή, μαζί με την απαραίτητη πολιτική βούληση. Αν δημιουργηθούν οι συνθήκες για δημόσιες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του πολίτη, τότε θα διασφαλιστεί και η τοπική αυτοδιοίκηση και η τρωθείσα σχέση πολίτη και πολιτικής.

ΕΔΕΚ

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με την ΕΔΕΚ, ο Νίκος Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι "Ένα κόμμα είναι οι άνθρωποι που το στηρίζουν. Με τη βάση του κόμματος έχω σταθερή σχέση. Με τρόπο που κανείς δεν προσδοκούσε, η κοινωνία έστειλε τα μηνύματα της στις προηγούμενες εκλογές. Δεν είπα ότι δε χρειάζομαι τη στήριξη τόσο του κόμματός μου όσο και των υπολοίπων.

Αν παρ' ελπίδα η απόφαση της ΕΔΕΚ είναι να στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο στη Λεμεσό, τότε η ελπίδα μου είναι στον κόσμο. Δεν μπορεί κάποιος να κρύψει το γεγονός ότι οι σχέσεις μου με το κόμμα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερες".

Προτεραιότητες που θέτει για το Δήμο Λεμεσού

"Θέλουμε τη Λεμεσό ακόμα καλύτερη και ομορφότερη και να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Μια ραγδαία ανάπτυξη, μπορεί μερικές φορές να αφήνει πίσω άλλα πράγματα. Έχουν μείνει πίσω άλυτα θέματα όπως το κυκλοφοριακό, θέματα ρύπανσης", ανέφερε.

Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Νικολαΐδης αναγνώρισε το γεγονός ότι υπάρχει μια δυσπραγία αυτή την περίοδο. "Πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες και κονδύλια από το εξωτερικό. Πρέπει να συνεχίσουν τα αναπτυξιακά έργα. Πρέπει να γίνει αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Προσπαθούμε με εφικτές και στοχοθετημένες προτάσεις για την πόλη μας".

Ο Νίκος Νικολαΐδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αναβολής των εκλογών με αφορμή τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημείωσε ότι δε θεωρεί ότι πρέπει να αναβληθούν οι δημοτικές εκλογές, μια και δε συντρέχει λόγος εθνικός, που κατά τον κ. Νικολαΐδη, θα ήταν ο μόνος λόγος που θα οδηγούσε σε μια ενδεχόμενη αναβολή των δημοτικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα