Νίκησαν πριν το ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ και Απολλων

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ και ο Prestige Aπόλλων πάνε χωρίς απώλειες στο μεταξύ τους ντέρμπι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα πετοσφαίρισης γυναικών στο «Κίτιον». Στους ψεσινούς αγώνες για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, η Τεχνοοικία ΑΕΚ πέρασε από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως κερδίζοντας τη μαχητική Ολυμπιάδα με 0 -3 στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας.

Στους άλλους αγώνες ο Prestige

Απόλλων κέρδισε την ανταγωνιστική παρά τις απουσίες Ανόρθωση (παρουσιάστηκε με μια ξένη) με 3 -0, η Transbunker ΑΕΛ δεν δυσκολεύτηκε στο Πολέμι κερδίζοντας τον τοπικό Άρη με 0 -3 και η Ε. Ν. Αγ. Αθανασίου μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε το ΘΟΙ στο Αυγόρου με 2 -3

Ολυμπιάδα Ν.- Τεχνοοικία ΑΕΚ 0 -3 (14 – 25, 18 -25, 20 -25)

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ πέτυχε σημαντική νίκη στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως επί της Ολυμπιάδας με Ο-3 και πάει στο αναβληθέν ντέρμπι με τον Prestige Απόλλωνα το Σάββατο χωρίς απώλειες. Οι «κιτρινοπράσινες» του Παύλου Κωνσταντίνου δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την αδράνεια των 15 ημερών που είχαν. Αντίθετα, η Ολυμπιάδα ήταν για άλλο ένα ματς ανταγωνιστική, αλλά δεν τα κατάφερε για δεύτερη σερί εβδομάδα (προηγήθηκε ο αγώνας με την Ttansbunker ΑΕΛ) απέναντι σε ένα αντίπαλο με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Σαφώς ανώτερη η Tεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε χωρίς δυσκολίες το πρώτο σετ με 14 -25 δείχνοντας ποιος θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχες προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι όμως οι Λαρνακιώτισσες ήταν προσεκτικές και κέρδισαν με 18 – 25 κάνοντας το 0 -2 με συνέπεια η Ολυμπιάδα να έχει να ανέβει ένα βουνό στη συνέχεια. Στο τρίτο σετ το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον με τις Νεαπολίτισσες να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια για να μειώσουν, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ με σωστές επιλογές κέρδισε με 20 -25 και μαζί τον αγώνα με 0 -3.

Ολυμπιάδα Ν (X. Σιαντρής).: Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Α.Σταύρου, Πέτρου, Παπαγιάννη, Πέτρου Στ.Σταύρου(λίμπερο)
Τεχνοοικία ΑΕΚ (Π. Κωνσταντίνου) :Α.Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Βοϊτζίνοβιτς, Στυλιανού, Τραίκόφσκα, Τόμιτς, Μοσφιλιώτη (λίμπερο)

Άρης Π. – Transbunker ΑΕΛ 0 -3 (6 -25,5 -25,11 -25)

Σε στιλ προπόνησης η Transbunker ΑΕΛ καθάρισε τον αγώνα στο Πολέμι κόντρα στον Άρη με 0 -3 πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο σετ οι παίκτριες του Μ. Ολμετσένκο δεν άφησαν περιθώρια στην Παφίτική ομάδα κερδίζοντας με 6 -25. Οι «γαλαζοκίτρινες» συνέχισαν να έχουν την ίδια καλή απόδοση κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 5 -25.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Άρη εμφανίστηκε καλύτερη αλλά η ανωτερότητα της Transbunker ΑΕΛ ήταν εμφανής με συνέπεια να κερδίσει με 11 -25 και να πάρει τη νίκη με 0 -3 σετ.

Αρης Πολεμίου (Γ. Χαραλάμπους): Μ.Κουππή, Αντωνίου, Χατζηευσταθίου, Πεγειώτη, Ρ.Κουππή, Ανδρέου Χατζηχριστοδούλου(λίμπερο)
Transbunker ΑΕΛ (Μ. Ολμετσένκο): Στ.Κωνσταντίνου, Κουδουνά, Τσακαταρασβίλι, Παύλου, Λεζένκινα, Σουκχορούκοβα ,Ταλιαδώρου (λίμπερο)

Prestige Απόλλων – Ανόρθωσις 3 -0 (25 -17, 25 -20, 25 -17)

Ο Prestige Απόλλων επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας την Ανόρθωση με 3 -0 πετυχαίνοντας τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα, παραμονές του ντέρμπι με την Τεχνοοικία ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρνακα. Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη για την ομάδα της Ανόρθωσης.

Στο πρώτο σετ οι νεαρές παίκτριες του Γιαννάκη Χριστοφόρου που είχαν την ενίσχυση μόνο μιας ξένης της Μπρατούχινα και έπαιξαν χωρίς την Κάλλια Βασιλείου προσπάθησαν να φέρουν αντίσταση στις νταμπλούχες οι οποίες όμως κέρδισαν με 25 -17. O αγώνας συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και στο δεύτερο σετ, αλλά η εμπειρία του Prestige Απόλλωνα ήταν καταλυτική με συνέπεια να κερδίσει με 25 – 20 και να κάνει το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ δεν άλλαξε κάτι δραματικά με αποτέλεσμα οι Λεμεσιανές να εξασφαλίσουν τη νίκη με 3 -0 κερδίζοντας το σετ με 25 -17.

Prestige Απόλλων (Γ. Γιαπάνης): Ζακχαίου, Λαβρούκ, Ιορδάνους, Φρέντς, Χουντίμα, Μανίταρου, Χριστοφόρου(λίμπερο), Στεφάνου(λίμπερο)
Ανόρθωσις (Γ. Χριστοφόρου): Κωνσταντίνου, Ριαλά, Μπρατούχινα, Κ.Γιασουμή, Φ.Ιωάννου, Οικονομίδου, Δαυϊδ(λίμπερο)

ΘΟΙ Αυγόρου – Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου 2 -3 (25 -22, 22 -25,18 -25, 27 -25, 12 -15)

Πραγματική μάχη έγινε στην ανακαινισμένη Τεχνική Σχολή Αυγόρου όπου η Ενωση Νέων Αγίου Αθανασίου κέρδισε το τοπικό ΘΟΙ στο ταί – μπρεικ με 2 -3. Η νίκη αυτή για την ομάδα της Αλεξίας Ροτσίδου ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, ενώ το ΘΟΙ δέχθηκε την τρίτη συνεχή ήττα.

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά πιο συγκεντρωμένες στα τελικά στάδια οι Αυγορίτισσες κέρδισαν με 25 – 22 παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1 -0 και στη ψυχολογία.

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν οι Λεμεσιανές τις γηπεδούχες αφού κέρδισαν το δεύτερο σετ με 22 -25 ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1 -1. Η ομάδα της Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου στο τρίτο σετ ήταν καλύτερη με συνέπεια να πάρει το σετ με 18 – 25 και να προηγηθεί στον αγώνα με 1 -2. Οι παίκτριες του ΘΟΙ δεν είπαν την τελευταία τους λέξη γι’αυτό το τέταρτο σετ ήταν συγκλονιστικό με νικήτριες τις γηπεδούχες με 27 -25.

Συνέπεια τούτου ήταν ο αγώνας να οδηγηθεί στο ταί –μπρέικ όπου η ομάδα του Αγίου Αθανασίου ήταν καλύτερη στα σημεία κερδίζοντας με 12 -15 κατακτώντας μια πολύ δύσκολη νίκη με 2 -3 που της επιτρέπει να βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

ΘΟΙ Αυγόρου (Λ. Νοβάκοφ): Χαραλάμπους, Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου, Οθωνος, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου Δ.Κούτα(λίμπερο)
ΕΝ.Αγ.Αθανανασίου (Α. Ροτσίδου): Χριστοφόρου, Ταβέλλα, Κούπερ, Κωνσταντινίδου, Κοβάλιοβα, Αραούζου, Χατζήκυριάκου (λίμπερο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

1.

Απόλλων

2

2

0

6-0

6

2.

ΑΕΚ Λάρνακας

2

2

0

6-0

6

3.

Ανόρθωσις

3

2

1

6-3

6

4.

ΑΕΛ

3

2

1

6-4

6

5.

Ε.Ν.Αγ.Αθανασίου

3

2

1

6-6

5

6.

Ολυμπιάδα Ν.

3

1

2

4-6

3

7.

ΘΟΙ Αυγόρου

3

0

3

2-9

1

8.

Αρης Πολεμίου

3

0

3

1-9

0

Keywords
Τυχαία Θέματα