Έκρηξη προκάλεσε την πτώση του A321 στο Σινά

Σε έκρηξη προσδίδουν τα αιτία της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 στο Σινά το περασμένο Σάββατο Αίγυπτος και Βρετανία, με την τελευταία να τερματίζει τις πτήσεις της στον εναέριο χώρο του Σαρμ Ελ Σέιχ ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες.

Η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο

το Σάββατο που στοίχισε τις ζωές 224 ανθρώπων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι αν και το Λονδίνο δεν μπορεί να πει με τρόπο κατηγορηματικό υπό ποιες συνθήκες έγινε η συντριβή του αεροσκάφους, οι πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως έχουν προκαλέσει ανησυχίες περί έκρηξης στο αεροπλάνο της Metrojet.

Αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, είναι η καθυστέρηση όλων των πτήσεων από το Σαρμ ελ Σέιχ προς τη Βρετανία ως «προληπτικό μέτρο», ώστε να επιτραπεί σε ομάδα Βρετανών ειδικών να εκτιμήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας που πρέπει να υφίστανται στο αεροδρόμιο του αιγυπτιακού θέρετρου, από όπου είχε αναχωρήσει η ρωσική πτήση.

Η εκτίμηση αυτή αναμένεται να γίνει το βράδυ της Τετάρτης, καθώς πραγματοποιείται συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra, υπό τον Πρωθυπουργό Κάμερον.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι δε θα πραγματοποιηθούν ούτε οι υπόλοιπες πτήσεις από τη Βρετανία προς το δημοφιλές θέρετρο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Πρόσθετο προξενικό προσωπικό θα βρίσκεται επί ποδός στην Αίγυπτο για παροχή βοήθειας προς Βρετανούς υπηκόους.

Η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση πιστεύει πως είναι πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου, ανέφερε σήμερα μια αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες.

"Πιστεύεται ότι ήταν μια έκρηξη, αλλά το τι είδους ήταν δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξετάζουμε την άμμο στο σημείο της συντριβής για να προσδιορίσουμε αν ήταν βόμβα" είπε η πηγή αυτή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το στάδιο των ερευνών

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή ενός Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet στην Αίγυπτο εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από ένα αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, δήλωσε μια πηγή στη ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σήμερα.

"Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα, κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο", ανέφερε η πηγή αυτή.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα