Νίκη για Ερμή σε παιχνίδι θρίλερ

Στο 88’ ο Κεϊτά πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους «φτεροπόδαρους». Πολλά και σοβαρά λάθη από τη διαιτησία

ΕΡΜΗΣ 2
12’ Βασιλόγιαννης, 88’ Κεϊτά
ΑΕΛ 1
50’ (πεν.) Σιέλης

Σπουδαίας σημασίας νίκη για τον Ερμή κόντρα στην ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και εξελίχθηκε σε θρίλερ. Δυνατή βροχή, βαρύς αγωνιστικός χώρος, τρία γκολ, ακόμα δύο που κακώς ακυρώθηκαν

(ένα για κάθε ομάδα), πέναλτι, σοβαρά διαιτητικά λάθη και τον Κεϊτά να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ του αγώνα, συνέθεσαν το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκηνικό χθες βράδυ στο «Αμμόχωστος».

Βαθμολογικό άλμα και ψυχολογική τόνωση για την ομάδα της Αραδίππου. Έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα με τον Νίκο Παναγιώτου στον πάγκο, πανηγύρισε για πρώτη φορά δεύτερη συνεχόμενη νίκη και έπιασε τη Δόξα στην 8η θέση με 18 βαθμούς. Στον αντίποδα, η ΑΕΛ γνώρισε την 10η ήττα της στο πρωτάθλημα (μόνο η Αγία Νάπα έχει περισσότερες!) και παρέμεινε καθηλωμένη στους 15 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός.

Γκολ και λάθη
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο λόγω συνεχόμενης βροχόπτωσης, ο αγώνας πήρε καλό ρυθμό και είδαμε ένα καλό παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι έγινε, και γκολ για τον Ερμή. Ο Κεϊτά έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Βασιλόγιαννη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο δημιουργός του γκολ παραλίγο να γίνει και εκτελεστής στο 16΄, αντέδρασε όμως σωστά ο Σκόβρον.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ για παίκτες της ΑΕΛ, με σοβαρότερες αυτή του 27’, όταν ο Οχένε προώθησε την μπάλα μπροστά και την πήρε ο ίδιος αλλά υποδείχθηκε σε οφσάιντ, όπως και αυτή του 31΄, όταν ο βοηθός έδωσε οφσάιτ από πλάγιο άουτ!

Ανοικτό παιχνίδι
Στο β΄ μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ανοικτό, με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά και να φτάνει νωρίς στην ισοφάριση. Στο 50' ο Μέσκα κέρδισε πέναλτι (σε σπρώξιμο αντιπάλου) και ο Σιέλης το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1.

Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ισοπαλία και το έδειξαν με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Στα επόμενα 30 λεπτά δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες (ο Ερμής είχε και πέναλτι σε χέρι του Αντράντε που δεν δόθηκε στο 76’) αλλά το 1-1 παρέμενε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από ένα βαθμό.

Ο Κεϊτά όμως είχε αντίθετη άποψη, αφού στο 88’, σε φάση διαρκείας, με κοντινό σουτ νίκησε τον Σκόβρον και με το 4ο φετινό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Ερμή.

Διαιτητές: Γ. Αναστασίου (Π. Πέτρου - Α. Μιχαηλίδης)
Κίτρινες: Γιαγκουδάκης (4η), Μουσταφά, Λατόρε, Γκονζάλες (4η) / Κουταντέρ (4η), Οχένε
Ερμής: Παναγόπουλος, Μπριτζίτο (60' Μαγιέλε), Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Ουλίσε, Μουσταφά, Γουίκς (67' Γκονζάλες), Βασιλόγιαννης, Λατόρε (73' Γιενκά), Κεϊτά
ΑΕΛ: Σκόβρον, Ελευθερίου (58' Θεοδώρου), Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ, Σοάρες, Κουταντέρ, Οχένε, Μέσκα (82' Σταύρου), Φέλτσερ (90' Μαύρου), Σαρντινέρο

«Θα καταντήσω γραφικός»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής της ΑΕΛ, Μάκης Χάβος, αφήνει αιχμές για τη διαιτησία. «Με το να μιλήσω για κάποιους κυρίους, στο τέλος θα καταντήσω γραφικός», είπε μεταξύ άλλων. Στο τέλος αποδόθηκε δικαιοσύνη, τόνισε ο προπονητής του Ερμή, Νίκος Παναγιώτου. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Μ. Χάβος: «Ο αγωνιστικός χώρος έπαιξε τον ρόλο του. Δεν προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι του αντιπάλου. Βάλαμε κάτω την μπάλα, όμως και πάλι υπήρξε πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, αλλά από κάποιους περιμένω καλύτερη απόδοση. Χάσαμε το παιχνίδι από μια καθοριστική φάση στο τέλος του αγώνα. Είμαι στεναχωρημένος, γιατί όταν δεν μπορείς να κερδίζεις δεν επιτρέπεται να χάσεις. Ήταν άδικο για την ΑΕΛ που έχασε. Με το να μιλήσω για κάποιους κυρίους στο τέλος, θα καταντήσω γραφικός. Θα αφήσω να τους κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι».

Ν. Παναγιώτου: «Μπήκαμε στο 2016 με το δεξί. Καταφέραμε να πετύχουμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη φετινή χρονιά σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ήξεραν τι ήθελαν. Στο τέλος με την εμφάνισή τους αποδόθηκε δικαιοσύνη. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Στα πρώτα 30 λεπτά είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που κάναμε και το πάθος των παιδιών δείξαμε ότι θέλαμε αυτή τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθειά τους. Δεν έχουμε πολυτέλεια για πανηγυρισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα