Νέος Ακόλουθος Αμυνας στην Πρεσβεία του Ισραήλ

O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε την Δευτέρα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Υael Ravia-Zadok, η οποία συνοδευόταν από τον νέο Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο, Πλοίαρχο Zvika Shahar.

H συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού στο Ισραήλ όπου είχε σημαντικές επαφές με τον Ισραηλινό ομόλογό του Avigdor Liberman

και είχαν συζητηθεί θέματα στον τομέα των ασκήσεων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της κυβερνοάμυνας.

Κατά τη συνάντηση με τον νέο Ακόλουθο συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ήδη εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Φωκαίδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον νέο Ακόλουθο Άμυνας και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει σε ότι αφορά στην επίτευξη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την υλοποίηση διάφορων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στα προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, τα οποία αναβαθμίζονται συνεχώς.

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται η διαπίστευση Ακόλουθου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στο Ισραήλ, όσο και σε Αίγυπτο και Ιορδανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα