Νικόλας: Να διατηρήσουμε κεκτημένο του εγγράφου

«Την ανάγκη να διατηρηθεί το κεκτημένο του μοναδικού εγγράφου του ΟΗΕ που έχει κατατεθεί στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης την τελευταία βραδιά», εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τη χτεσινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό

να σημειώσουμε πως ο κ. Κοτζιάς, με αυτή του τη δήλωση δεν αναφέρεται στο «Πλαίσιο Γκουτιέρες» που ετοιμάστηκε στις 30 Ιουνίου 2017 και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναφορά σε «εγγυήτριες δυνάμεις», σε «στρατό που θα παραμείνει» αλλά και στις επικίνδυνες υποχωρήσεις Αναστασιάδη, αλλά, αναφέρεται σε άλλο έγγραφο, άτυπο, που συνέταξε ο κ. Γκουτιέρες την “τελευταία βραδιά” – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο κ. Κοτζιάς, δηλαδή στις 7 Ιουλίου 2017 και το οποίο αφορά μόνο τον Μηχανισμό Εφαρμογής της Λύσης.

Ο Ν.Κοτζιάς ΔΕΝ αναφέρεται στο πλαίσιο Γκουτέρες (ημερ. 30.6.17) αλλά στο έγγραφο που αφορά την εφαρμογή της λύσης που συντάχθηκε την 7.7.17 pic.twitter.com/SCF5za2kdd

Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) September 18, 2017

Όπως επισήμανε, αυτό το άτυπο έγγραφο δεν αναφέρεται καν στα ζητήματα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και του στρατού και σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτό το άτυπο έγγραφο, σε αντίθεση με το «Πλαίσιο Γκουτιέρες» το οποίο αποδέχθηκε και το οποίο επικαλέστηκε, όταν κατέθεσε στη συνέχεια τη δική της πρόταση για συνέχιση των εγγυήσεων και των επεμβατικών της δικαιωμάτων με μια νέα συνθήκη.

Τέλος, σημείωσε ότι αυτό το άτυπο έγγραφο «της τελευταίας βραδιάς» το έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, από τον κ. Αναστασιάδη, από τις 4 Αυγούστου 2017, «αλλά δυστυχώς δεν το έχει δώσει ούτε σε μένα ούτε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που διαφωνούμε με την αποτυχημένη στρατηγική του», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα