Νεοφύτου Vs Χριστόφιας: Οι 4 μάρτυρες που θα ρίξουν φως

Με την παρουσία τεσσάρων μαρτύρων θα συνεχιστεί η διαδικασία της αγωγής του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στις ερχόμενες δικάσιμους, αναμένεται να εμφανιστούν οι, Νικόλας Καρυδάς (πρώην διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου), Χρίστος Νεοφύτου (γιος Μιλτιάδη Νεοφύτου), ένας λογιστής ή ελεγκτής προκειμένου να αναλύσει τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Εντωμεταξύ, σήμερα Τρίτη (20/09) ενώπιον

Δικαστηρίου ο πολιτικός μηχανικός στην εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου, Σταύρος Αλετράς, κατέθεσε δισέλιδη γραπτή δήλωση στην οποία αναφερόταν η συνάντηση που είχαν με αξιωματούχους της RCB στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Λεμεσό.

Δάνειο δυο εκατομμυρίων ευρώ, με έναν και μόνο εγγυητή

Όπως ανέφερε αντεξεταζόμενος ο κ.Αλετράς, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, υπέγραψε ως εγγυητής του δανείου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Εξάλλου χθες ο κ.Νεοφύτου σε εκτενή αναφορά του στο περιβόητο δάνειο υπογράμμισε πολλάκις ότι το δάνειο δόθηκε καθ υπόδειξη και κατ εντολή, Δημήτρη Χριστόφια.

Η συνάντηση σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου ο κ.Αλετράς, πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2011. Τότε ήταν όπως ανέφερε που ο Μιλτιάδης Νεοφύτου του ζήτησε να τον συνοδεύσει στην Λεμεσό, προκειμένου να συναντηθούν με τον εκτελεστικό διευθυντή της RCB, Κιρίλ Ζιμάριλ.

Όπως ανέφερε ο κ.Αλετράς, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου του ζήτησε να τον συνοδεύσει λόγω του ότι ο κ.Αλετράς γνώριζε αγγλικά. Ο κ.Αλετράς κατάλαβε το προιόν της συνάντησης όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν μετέβησαν στην Λεμεσό.

Οι δυο άνδρες, αφού πήγαν στα κεντρικά γραφεία, έτυχαν όπως ανέφερε ο κ.Αλετράς, θερμής υποδοχής από όλο το επιτελείο της RCB. Ο εκτελεστικός διευθυντής, χαμογέλασε όπως σημείωσε ο πολιτικός μηχανικός, όταν ερωτήθηκε από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου, αν δεν ενημερώθηκε από τον τέως πρόεδρο για το συγκεκριμένο δάνειο και τις εγγυήσεις αυτού. Οι διαδικασίες που ακολούθησαν ήταν συνοπτικές, όπως σημειώνεται μια και χρειάστηκε μόνο, η υπογραφή προσωπικής σύμβασης του ιδίου του Μιλιτάδη Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα