Νέο βιβλίο με αθησαύριστο υλικό για τον Κυριάκο Μάτση

Πενήντα εννέα Νοέμβρηδες από τη θυσία του εκ των κορυφαίων ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α. Κυριάκου Μάτση: 19η Νοεμβρίου του 1958 στο προδομένο και περικυκλωμένο απ' τους Εγγλέζους Κρησφύγετο του Δικώμου, όπου τούς βροντοφώναξε "αν θα βγω, θα βγω πυροβολώντας" και τον ανατίναξαν με μια χειροβομβίδα, στην άνευ διαφυγής τρύπα του Κρησφυγέτου. Δέκατος Τρίτος και τελευταίος στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον ίδιο τάφο όπου είχαν θάψει οι Βρετανοί στις 9 Αυγ. του 1956 τον απαγχονισθέντα Ανδρέα Ζάκο.

Ι Δ Ο Υ τώρα ακόμη ένα βιβλίο για Εκείνον, που, φυλακισμένος και κακοποιημένος στο κελί του Αστυνομικού Σταθμού

Ομορφίτας, αντέταξε κατάμουτρα στον Εγγλέζο Κυβερνήτη στρατάρχη σερ Τζων Χάρντινγκ το πανάρχαιο των Ελλήνων "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής" (από την Ηροδότου Ιστορία για τη Μάχη των Θεμοπυλών).

Τ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ βιβλίο, με τον υπότιτλο "Η φυσιογνωμία ενός στοχαστή που τάχθηκε στον Αγώνα της ΕΟΚΑ", συνέγραψε η Δόξα Κωμοδρόμου και περιλαμβάνει για πρώτη φορά, όπως μάθαμε, καταγραφή αθησαύριστου υλικού του κορυφαίου ήρωα.

- Η παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζεται για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Πανεπιστημιούπολης, στην οδό Πανεπιστημίου 1, Λευκωσία και θα το παρουσιάσει ο Πέτρος Παπαπολυβίου.

Για το περιεχόμενό του, θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φωτογραφία του Ήρωα Κυριάκου Μάτση ήταν της Τετάρτης 19 Νοεμ. του 1958: Νεκρός μέσα στο Κρησφύγετό του, με δύο αυτόματα όπλα στην αγκαλιά του: Ένα αμερικανικό Μ-3 σαρανταπεντάρι κι ένα αγγλικό Στέρλινγκ 9 χλστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα