Παρέμβαση Κυπρίων βουλευτών σε Διάσκεψη στο Μπανγκλαντές

Oι γυναίκες βουλευτές έχουν καθήκον να εργαστούν για την προώθηση μέτρων που θα οδηγήσουν στην εδραίωση της αειφόρου ανάπτυξης, δήλωσε η βουλευτής Ελένη Μαύρου, η οποία βρίσκεται στην Ντάκα του Μπανγκλαντές για τις εργασίες της 63ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA).

Στη διάσκεψη συμμετέχουν, επίσης, οι βουλευτές Μάριος Μαυρίδης και Χρίστος Ορφανίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στο πλαίσιο των εργασιών, η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας κ. Μαύρου συμμετείχε σε

συνεδρία της ομάδας Γυναικών Κοινοβουλευτικών (CWP) και παρενέβη σε συζήτηση με θέμα τον ρόλο των γυναικών βουλευτών στην προώθηση και εφαρμογή των Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Η κ. Μαύρου υπογράμμισε ότι η «Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη» αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για συντονισμό των ενεργειών προς επίτευξη του στόχου της ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, και επεσήμανε ότι η Ατζέντα δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία για ειρηνική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία και αναγνωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, την άμεση σχέση μεταξύ ειρήνης και αειφόρου ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στον ρόλο των γυναικών βουλευτών, η κ. Μαύρου υποστήριξε ότι έχουν καθήκον να εργαστούν για την προώθηση μέτρων που θα οδηγήσουν στην εδραίωση της αειφόρου ανάπτυξης, διασφαλίζοντας, μέσω της νομοθετικής λειτουργίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την ορθότητα θεσμικών δομών με συγκεκριμένα μέτρα, που προωθούν τη δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Απέδωσε, δε, ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί μια προσέγγιση που να επιτρέπει στους πολίτες να έχουν λόγο και ρόλο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Εξάλλου, ο βουλευτής κ. Μαυρίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, υπέβαλε ερώτηση για την κατάσταση των εκτοπισθέντων της κοινότητας Rohingyas στη Μπανγκλαντές, καθώς και για τα πρακτικά μέτρα για επαναπατρισμό τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα