Νέο Lexus RΧ – σύντομα στην Κύπρο

Επισημοποιήθηκε η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου Lexus RX 4ης γενιάς στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης. Η τέταρτη γενιά του δημοφιλέστερου SUV της Lexus, συστήνεται στο ευρωπαϊκό κοινό με ένα νέο και σαφώς δυναμικότερο παρουσιαστικό.

Το 1998, η Lexus εισήγαγε στον κόσμο μια εντελώς νέα

ιδέα, δημιουργώντας ένα Premium SUV στην κατηγορία των 4χ4 με το λανσάρισμα του πρώτου RX. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, το Lexus RX παραμένει μια σταθερή παγκόσμια επιτυχία, με περίπου 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί παγκοσμίως μέχρι και σήμερα.

Το κλειδί σ’ αυτή τη επιτυχημένη ιστορία που εκτείνεται σε τρεις προηγούμενες γενιές είναι η διαχρονική ικανότητα του RX να καταφέρνει να ‘αγνοεί’ τις προκαταλήψεις και να ‘προκαλεί’ το status quo. Ένα μοναδικό SUV, που με την προσέγγισή του σχεδιασμού του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, δημιούργησε για πρώτη φορά την ιδέα του Premium SUV και συνέχισε να δημιουργεί καινοτόμες νέες ιδέες με κάθε λανσάρισμα νέας γενιάς (RX με επιτυχία).

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά βήματα που εισήγαγε πρόσφατα το μικρό SUV της Lexus ΝΧ, και πιο συγκεκριμένα μια σχεδιαστική προσέγγιση 'Seductive Strength' όπως εξηγεί ο επικεφαλής σχεδιασμού Gen Ikada, το νέο Lexus RΧ διακρίνεται από καμπύλες επιφάνειες και αιχμές που υπόσχονται ένα πιο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα με κυρίαρχα στοιχεία την εμβληματική γρίλια κλεψύδρα, τα χαρακτηριστικής αισθητικής φώτα ημέρας LED και την σχεδιαστική προσέγγιση coupe στην οροφή. Ο Gen Ikada τονίζει ότι η ομάδα του εστίασε σε τολμηρές και εξαιρετικές αναλογίες χωρίς να θυσιάσει την κομψή γοητεία του RX, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που να θυμίζει πολυτέλεια με την πρώτη ματιά.

Όσο αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, ο Gen Ikada επισημαίνει ότι η ομάδα του ακολούθησε την ίδια καινοτόμο προσέγγιση σχεδιασμού, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται κομψό ενώ συνδυάζει όλη την ευρυχωρία και την πολυτέλεια που αρμόζουν σε ένα πολυτελές SUV της Lexus, με άνετο και λειτουργικό περιβάλλον για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες.

Στην Κυπριακή αγορά, το Νέο Lexus RX αναμένεται τον Ιανουάριο του 2016 και θα είναι διαθέσιμο με την μακρόχρονα επιτυχημένη υβριδική έκδοση RX 450h, η οποία συνδυάζει κινητήρα V6 3,5 λίτρων με ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδοντας 313 ίππους, ενώ η κατανάλωση καυσίμου (της υβριδικής έκδοσης) περιορίζεται στά 5,2 λίτρα/100 χλμ., και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στά (σε) 120 γρ./χλμ.

‘’Αιχμή του δόρατος’’ (Εφαλτήριο) για τη βενζινοκίνητη γκάμα θα αποτελέσει ο δίλιτρος turbo –και πρώτος του (υπερτροφοδοτούμενου) είδους για την Lexus, που αναμένεται να αποδίδει 245 ίππους και 350 Nm ροπής.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Lexus Cyprus www.lexus.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα