Νεκρός ο Καλοψιδιώτης κι άλλα τρία πρόσωπα

Πολύνεκρο φονικό στην Αγία Νάπα, τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό
Δύο πληρωμένοι, όπως φαίνεται, αλλοδαποί δολοφόνοι άνοιξαν πυρ κατά του επιχειρηματία και του ζεύγους αστυνομικών -κουμπάρων του θύματος- μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους

Πολύνεκρο φονικό σημειώθηκε ψες λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ, έξω από εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα. Ανάμεσα στους νεκρούς, που μέχρι την ώρα που η εφημερίδα οδηγείτο στο τυπογραφείο είχαν φτάσει τους τέσσερεις -ενώ υπήρχαν πληροφορίες και για πέμπτο νεκρό- περιλαμβάνεται κι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης,

ο οποίος είχε αποτελέσει στόχο και προηγούμενων φονικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αστυνομικό όχημα με τρεις επιβαίνοντες, ενώ συμμετείχε στις έρευνες για εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Αξίζει να τονιστεί πως το φονικό σημειώθηκε τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, στην ίδια περίπου περιοχή, που στόχο είχε και πάλι τον επιχειρηματία, και δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννου.

Το χρονικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, κι ενώ ο επιχειρηματίας μαζί με την παρέα κουμπάρων του, Λοχία του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών, τη σύζυγό του -επίσης αστυνομικό- και τα δύο τους παιδιά έτρωγαν στο εστιατόριο, οι δύο δράστες του φονικού εισήλθαν στο εστιατόριο, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρώ και τα τρία πρόσωπα.

Ακολούθησε έντονο πιστολίδι με άτομα της συνοδείας του Φάνου Καλοψιδιώτη, με έναν εξ αυτών να κατορθώνει να σκοτώσει τον έναν εκ των δραστών, ο οποίος φορούσε κουκούλα. Ο άλλος δράστης κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά δύο πρόσωπα και να διαφύγει. Ένα εκ των προσώπων που τραυματίστηκαν είναι επίσης αστυνομικός που υπηρετεί στη ΜΜΑΔ.

Από τα πυρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, φέροντας τραύματα στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δίνει πραγματική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο τραυματία, κι αυτός φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, αφού σφαίρα πέρασε από τη μασχάλη του, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρείται κρίσιμη. Ίδιες πληροφορίες θέλουν και τον δεύτερο δράστη να έχει τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή των πυρών, ενώ άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει εντοπιστεί νεκρός σε βενζινάδικο της περιοχής.

Οι μαρτυρίες
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Sigmalive ότι εκτυλίχθηκαν σκηνές μακελλειού. Ο δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, γάζωνε τα θύματα μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών, που ήταν παρόντα. Τα παιδιά, βάσει πληροφοριών, ήταν του ζεύγους που συνόδευε τον επιχειρηματία στο εστιατόριο και πριν από το φονικό έτρωγαν όλοι μαζί. Επίσης, ο κόσμος που βρισκόταν στον χώρο έφευγε έντρομος για να σωθεί.

Σημειώνεται ότι λόγω της έκτασης του φονικού η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως, με μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου να σπεύδουν στο σημείο για διενέργεια των απαραίτητων ερευνών. Την ίδια ώρα, μέλη της Αστυνομίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δεύτερου δράστη, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να έχει τραυματιστεί κι αυτός.

Στη σκηνή εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου τραγωδίας, αφού έσπευσαν στην περιοχή του φονικού συγγενείς των θυμάτων, με τη μητέρα του Καλοψιδιώτη να σφαδάζει «αφήστε με να τον δω». Επίσης, στον χώρο έφτασαν και άτομα από το Γραφείο Ευημερίας, τα οποία παρέλαβαν τα παιδιά των θυμάτων του άγριου φονικού.

Οι προηγούμενες απόπειρες
Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιουνίου του 2012, ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος μιας από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στα κυπριακά αστυνομικά χρονικά. Τότε πέντε άτομα έπεσαν νεκροί από τα όπλα δύο Ελλαδιτών πληρωμένων δολοφόνων, αλλά ο Καλοψιδιώτης γλύτωσε, αφού δεν επέβαινε του αυτοκινήτου που δέχτηκε την επίθεση.

Επίσης, στις 21 Ιουνίου 2014, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην περιοχή Αγίας Νάπας ο πατέρας του Φάνου, ο Γιάννος Καλοψιδιώτης. Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες, ο δράστης είχε από νωρίς θέσει υπό παρακολούθηση το ράντσο του θύματός του, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Καλύφθηκε πίσω από τα κλουβιά των σκύλων, οπότε μόλις ξεπρόβαλε λόγω των έντονων θορύβων ο δολοφονηθείς, τότε ο δολοφόνος έριξε μόνο μια σφαίρα. Η γυναίκα του, ακούγοντας τον πυροβολισμό, βγήκε πανικόβλητη εκτός της οικίας τους, αντικρίζοντας το αποτρόπαιο θέαμα του λουσμένου στο αίμα συζύγου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα