Νέες αποκαλύψεις για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αποκαλύψεων συνέχεια, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο υπολογιστής, του πρώτου αναγνωρισμένου βομβιστή αυτοκτονίας, Ιμπραήμ Αλ Μπακράουι, ο οποίος περιείχε την... διαθήκη και την ανησυχία του μήπως βρεθεί σ' ένα κελί πλάϊ στον Σαλάμ Αμπτελσλάμ, φέρνει στο φως νέα, τρομακτικά στοιχεία για την προετοιμασία των φονικών κτυπημάτων της 22ας Μαρτίου.

Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά, ένα αρχείο με την κάτοψη

και φωτογραφίες από το γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου!

Βρέθηκαν επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για την πρωθυπουργική κατοικία, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Εκεί, μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή ο Σαρλ Μισέλ δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες λίγα 24ωρα μετά το μακελειό.

Πώς ανακτήθηκαν οι πληροφορίες αυτές από τους τρομοκράτες εν καιρώ ύψιστης επιφυλακής στην χώρα είναι άξιον απορίας... ή για κάποιους άλλο ένα λάθος σε σειρά πολλών που οδήγησαν αλλά και ακολούθησαν τα τρομοκρατικά κτυπήματα.

Λάθη επί λαθών

Η πρώτη βόμβα σκάει στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για εκκένωση των μετρό και πέντε σιδηροδρομικών σταθμών ελήφθη και ανακοινώθηκε 52 λεπτά μετά, στις 8:50.

Ωστόσο, η τρίτη βόμβα, στο σταθμό Μάλμπεκ, έσκασε στις 9:11... 21 λεπτά μετά με τη διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό να υποστηρίζει πως ουδέποτε έλαβε εντολή για εκκένωση και κλείσιμο.

Τα λάθη όμως δεν βαραίνουν μόνο τις Βελγικές αρχές, αλλά τις Ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες στο σύνολό τους οι οποίες επί σειρά ετών απέτυχαν να αναγνωρίσουν ως πραγματική απειλή τους κατά συρροή παραβάτες αδελφούς Αλ Μπακράουι.

Αποτυχία και των τοπικών αρχών της περιοχής όπου κρυβόταν ο Σαλάχ Αμπτελσλαμ να διαβιβάσει τις πληροφορίες που κατείχε γα τον ίδιο και συνεργούς του στην κεντρική υπηρεσία πληροφοριών από τον Δεκέμβριο του 2015!

Ακόμα και μετά τη σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι και ύποπτου εγκέφαλου των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, οι Βελγικές αρχές δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε διάστημα 4 ημερών ο συλληφθείς ανακρίθηκε μόλις για 2 ώρες συνολικά, με τις ερωτήσεις να αφορούν κυρίως τεχνοκρατικά ζητήματα.

Ο Αμπντελσλάμ δεν ξαναείπε λέξη μετά τις επιθέσεις της 22ης Μαρτίου. Τώρα όμως φαίνεται να θέλει να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Γαλλικών αρχών.

Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Βελγική Αστυνομία να είχε από καιρό τα στοιχεία εξόφθαλμα μπροστά της, αλλά να απέτυχε να συνδέσει τις τελείες...

Ανάμεσα στις πληροφορίες αυτές, ότι οι Βελγική Αστυνομία ενημερώθηκε πως σχέδια του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, εντοπίστηκαν στην κατοχή του Ιμπραήμ από τις Ελληνικές αρχές το προηγούμενο καλοκαίρι οπότε είχε βρεθεί στη χώρα με τον Σαλάχ Αμπτελσλάμ.

Πρωτοφανές οπλοστάσιο το Παρίσι

Την ώρα που οι Βρυξέλλες μετρούν ακόμη τις πληγές τους, οι Γαλλικές αρχές θεωρούν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν νέο αιματοκύλισμα.

Προς απόδειξη αυτού σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε τα ευρήματα στο διαμέρισμα του προ ημερών συλληφθέντα Ρεντά Κρικέ στο Παρίσι.

«Βρέθηκε επίσης μέσα στο διαμέρισμα ένα χρηματοκιβώτιο και μέσα του έξι φιάλες με νιτρογλυκερίνη, 1.300 γραμμάρια βιομηχανικών εκρηκτικών, 5 καλάσνικοφ με τους γεμιστήρες τους, ένα πολυβόλο κροατικής προέλευσης, επτά περίστροφα, δακρυγόνα και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, μαζί με ένα βιβλίο με τον τίτλο “Μοντέρνο Εργαστήριο“.

Ο Ρεντά Κρικέ θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε δίκτυο τζιχαντιστών που σχεδίαζε επιθέσεις στο Παρίσι και δεν αποκλείεται διασύνδεση με τον πυρήνα που αιματοκύλισε την Πόλη του Φωτός αλλά και την "πρωτεύουσα της Ε.Ε.".

Αν και δεν έχουν αποκαλύψει ποιος θα ήταν ο στόχος των επιθέσεων στις οποίες θα συμμετείχε ο Κρικέ, οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα