Νεαρός τενίστας χτύπησε διαιτητή και αποβλήθηκε! (vid)

Με άκρως δραματικό τρόπο ολοκληρώθηκε στην Οτάβα το πέμπτο ματς ανάμεσα στον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία για το Davis Cup!

Εκνευρισμένος από το μπρέικ που δέχτηκε από τον Κάιλ Έντμουντ στο τρίτο σετ και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, ο Ντένις Σαποβάλοφ έβγαλε μια μπάλα από την τσέπη του και τη χτύπησε δυνατά με τη ρακέτα του.

Αυτή, όμως, κατέληξε στο πρόσωπο του διαιτητή Αρνό Γκαμπάς, που, τηρώντας τους κανονισμούς, απέβαλε στη συνέχεια τον 17χρονο Καναδό. Ο Γάλλος umpire, μάλιστα, μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο

της πόλης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όπως ανακοινώθηκε, είχε αιμάτωμα και πρήξιμο κάτω από το αριστερό του μάτι.

Ο Ντένις, φυσικά, πρωταθλητής στο Wimbledon πέρυσι, εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση... «Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους μου», είπε ο ανερχόμενος τενίστας. «Αισθάνομαι απαίσια που απογοήτευσα την ομάδα μου, τη χώρα μου, που συμπεριφέρθηκα με τρόπο που δεν θα ήθελα ποτέ να συμπεριφερθώ. Υπόσχομαι ότι είναι η τελευταία φορά που κάνω κάτι τέτοιο».

Στο πλευρό του Σαποβάλοφ στάθηκε, πάντως, ο κάπτεν της ομάδας Μαρτίν Λορεντό. «Δεν είναι τέτοιος τύπος. Είναι στην αρχή της καριέρας του και θα πάρει ένα καλό μάθημα. Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς αν δεν έχεις συναισθηματικό έλεγχο και αυτό είναι μάθημα για το υπόλοιπο της καριέρας και της ζωής του».

Στο ίδιο στυλ ήταν και οι δηλώσεις του Λίον Σμιθ, αρχηγού της Μεγάλης Βρετανίας. «Αισθάνομαι άσχημα για τον Ντένις. Πήρε ένα σκληρό μάθημα. Θα μάθει, είμαι σίγουρος. Καταρχάς, όμως, εύχομαι να είναι καλά ο διαιτητής, διότι μπορεί να είναι επικίνδυνο».

Τον νεαρό τενίστα υπερασπίστηκε στο twitter και ο συμπαίκτης του Βάσεκ Πόσπισιλ. «Κανείς δεν συμπεριφέρεται καλύτερα για 17χρονος από τον Σαποβάλοφ. Όλοι είδαν ότι ήταν ατύχημα. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».

Για την ιστορία, να πούμε ότι η Μεγάλη Βρετανία πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα