Το νέο λογότυπο ΤΕΠΑΚ και η νέα εταιρική του ταυτότητα

Με νέο λογότυπο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) παρουσιάζει τη νέα εταιρική του ταυτότητα.

Σε ανακοίνωσή του, το νέο λογότυπο με σαφήνεια εκπέμπει τις αρχές, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου και εγγυάται οπτική συνοχή, ευελιξία και προσαρμογή σε όλες τις εφαρμογές και όλα τα μέσα, χωρίς περιορισμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “διατηρώντας την Κτίση στον πυρήνα του, από παράσταση ψηφιδωτού σε οικία στο αρχαίο Κούριο, που

ανάγεται στις αρχές του 5ου μ. Χ. αιώνα, στο λογότυπο χρησιμοποιείται αφαιρετικά το εργαλείο που κρατά στο χέρι η Κτίση, δημιουργώντας δυο εξωστρεφείς, απόλυτα συμμετρικές αγκύλες, με επιδιωκόμενο ως επιστέγασμα, την ακαδημαϊκότητα”.

Το Τ που προκύπτει στο εσωτερικό του λογοτύπου αποτυπώνει την ουσία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου στο πνεύμα της δημιουργίας συνδυάζονται αρμονικά Έρευνα, Τεχνολογία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Ιστορία, Ελεύθερη Γνώση, Δημιουργικότητα, Κοινωνική Ευθύνη, Ανεκτικότητα, με σταθερή επιδίωξη τη διαρκή Πρόοδο και την Ανέλιξη με Όραμα, προστίθεται στη ανακοίνωση.

Η χρήση ψηφίδων υιοθετείται στη σύγχρονη μετεξέλιξη των pixels. Οι χρωματικές επιλογές και η ιδιαίτερη σημαντική χρήση τους συμπληρώνουν την Κτίση και δίνουν την αίσθηση αέναης κίνησης. Μπλε – θάλασσα – Λεμεσός, η πόλη που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, Πράσινο – αειφόρα σκέψη, περιβαλλοντική συνείδηση, Γαλάζιο – ελευθερία, οικουμενικότητα, Βαθύ σκούρο κόκκινο – κύρος, δύναμη, μεγαλοπρέπεια. Όσον αφορά στη γραμματοσειρά, η Roboto Slab Seris παρέχει αναγνωσιμότητα, ευελιξία και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ψηφιακά μέσα και πλατφόρμες.

Το τελικό λογότυπο προέκυψε σε σχεδιασμό του Αναπληρωτή Καθηγητή και μέλους της ομάδος, Ευριπίδη Ζαντίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα