Νέα υπηρεσία ειδήσεων αποκτά το Facebook

To Facebook πολύ σύντομα θα ξεκινήσει την υπηρεσία Instant Articles programme live, συνεργαζόμενο με μεγάλους εκδοτικούς οίκους όπως NBC News και τους New York Times με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις.

Επίσης στα σκαριά βρίσκονται και οι συνεργασίες με τους Guardian,

BBC News, Spiegel Online και Bild.

Το Facebook θα φιλοξενεί στους server του το περιεχόμενο ούτως ώστε να γίνεται γρηγορότερο το ανέβασμα στα κινητά από ότι τα άρθρα.

Οι εκδότες είναι έτοιμοι να αρχίσουν να «βομβαρδίζουν» με υλικό το Instant Articles, με μερικές αίθουσες σύνταξης να είναι έτοιμες να αποστέλλουν δεκάδες ιστορίες την ημέρα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Με την δημοσίευση άρθρων κατευθείαν στο Facebook μέσω του Instant Articles αντί να γίνεται σύνδεση με τις δικές τους ιστοσελίδες, οι εκδότες ελπίζουν να αυξήσουν την προβολή του περιεχομένου τους στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στις κινητές συσκευές, και να βελτιώσουν το χρόνο φόρτωσης που απαιτείται.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, οι εκδότες θα εισπράττουν το 100% των εσόδων από τις διαφημίσεις που πωλούν και το 70% εάν το Facebook πουλήσει τη διαφήμιση.

Η Wall Street Journal επικαλείτε πηγές των New York Times, σύμφωνα με τις οποίες, ήταν έτοιμοι να δημοσιεύουν περίπου 30 άρθρα την ημέρα κατευθείαν στη ροή ειδήσεων του Facebook και η Atlantic θα μπορούσε να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου προσιτό μέσω του προγράμματος.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν να δημοσιεύουν, το μόνο που περιμένουν είναι το πράσινο φως από το Facebook, εκπρόσωπος του οποίου φέρεται να δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επόμενη φάση. Κατ’ αρχάς θα διαθέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου μας στην τροφοδοσία και θα παρακολουθούμε στενά το αποτέλεσμα», φέρεται να είπε ο Bob Cohn, γενικός διευθυντής της Atlantic.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Jonah Peretti, το BuzzFeed προτίθεται να δημοσιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο στη ροή του Facebook. Αρχικά, το Facebook σχεδιάζει να κάνει τα αντικείμενα ορατά μόνο σε επιλεγμένες ομάδες χρηστών για να δει πώς αντιδρούν, σύμφωνα με τον Peretti.

Το Facebook δημιούργησε σάλο τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με εννέα μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς για το Instant Articles.

Στις 13 του Μάη, 5 εταιρείες συμπεριλαμβανομένου του BuzzFeed, των Times και του National Geographic, ο καθένας δημοσίευσε από μια ιστορία κατευθείαν στο Facebook με πολλές τυμπανοκρουσίες, αλλά έκτοτε τίποτε άλλο δεν έχει εμφανισθεί στο Instant Articles.

Τελικά, το Facebook σκοπεύει να δώσει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς τη δυνατότητα να δημοσιεύουν στο Instant Articles όποτε αυτοί θέλουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα