ΑΕΚ: Ο… «άσφαιρος» Τετέ και ο… «γκολτζής» Βάντερ

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των φίλων των Λαρνακέων για το αν ο Ισπανός θα καταφέρει να καλύψει τα γκολ του Βραζιλιάνου;

Ένας κοντοπίθαρος (1,65μ.), 30χρονος Ισπανός από ομάδα β’ κατηγορίας της χώρας του (Πονφεραντίνα) με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (βάσει του transfermarkt) περί τα 300.000€ ως αντικαταστάτης του κατά τι πιο ψηλού (1,73μ.), 27χρονου Βραζιλιάνου με την υπερδιπλάσια αξία (650.000€) που ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του κυπριακού πρωταθλήματος στη θέση του δεξιού εξτρέμ την περασμένη περίοδο;

Με

αυτήν τη διατύπωση στο ερώτημα είναι μάλλον ευνόητο γιατί το μοναδικό που καθησυχάζει τους φίλους της ΑΕΚ μετά την ανακοίνωση του Τέτε ως διαδόχου του Βάντερ είναι η αποδεδειγμένη ικανότητα του Τσάβι Ρόκα να ανακαλύπτει «διαμάντια» στα… σκουπίδια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ακόμη όμως και η εγγύηση που συνοδεύει τις επιλογές του Καταλανού τεχνικού διευθυντή των Λαρνακέων δεν ήταν αρκετή να εξαλείψει την ανησυχία για τη σχεδόν μηδαμινή επαφή του νεοφερμένου άσου με τα αντίπαλα δίχτυα. Επί του συγκεκριμένου θέματος πολλή κουβέντα θα μπορούσε να γίνει αναφορικά με το επίπεδο των πρωταθλημάτων Ισπανίας και Κύπρου, του τρόπου παιχνιδιού μιας ομάδας, του βαθμού αξιοποίησης των αρετών ενός παίκτη κ.ο.κ.

Και μολονότι θα ήταν μια κουβέντα στη βάση στέρεων επιχειρημάτων, εν πολλοίς θα ήταν… αχρείαστη. Ο λόγος απλός: ο «διαζευγμένος με τα δίχτυα» Τέτε δεν έρχεται να αντικαταστήσει μια «μηχανή των γκολ». Για όσους τυχόν το έχουν λησμονήσει, την περασμένη περίοδο ο Βάντερ πανηγύρισε τρία τέρματα σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ένα σε έξι παιχνίδια στο κύπελλο. Τέσσερα γκολ σε 34 παιχνίδια δεν είναι ο ορισμός της «ερωτικής επαφής» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος έκανε θραύση (και τη διαφορά), διότι ήταν ταχύς, εκρηκτικός, ικανός στο ένας εναντίον ενός και στη δημιουργία φάσεων και τερμάτων. Ακριβώς οι ίδιες συστάσεις συνοδεύουν τον Ισπανό διάδοχό του και, αν επαληθευτούν εντός αγωνιστικού χώρου, η ΑΕΚ δεν θα έχει στερηθεί στο παιχνίδι της το παραμικρό απ’ όσα (εν αφθονία) της προσέφερε την περασμένη περίοδο ο Βάντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα