Νέα τροπή στην υπόθεση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ

Σε σήριαλ τείνει να εξελιχθεί, το κατά πόσο η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τον καθορισμό των επετείων κατά τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσα στις τάξεις, θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής. Η Βουλή βρίσκεται εν αναμονή γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα για τη συνταγματικότητα της πρότασης νόμου.

Τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, είδαν το φως της

δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ο ΔΗΣΥ κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με το αν θα προωθηθεί προς ψήφιση η συγκεκριμένη πρόταση νόμου ή αν θα ζητήσει αναβολή της συγκεκριμένης πρότασης νόμου για μεταγενέστερο στάδιο. Υπήρχαν ακόμη και σκέψεις για απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης.

Με σημερινές του δηλώσεις στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και Κάτι", ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αποσύρει την πρόταση νόμου ο ΔΗΣΥ, καθώς τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αλλά και πραγματικών εκπαιδευτικών ζητημάτων, όπως τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι μπορεί η συγκεκριμένη πρόταση από την πρώτη στιγμή να κατατέθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους, ωστόσο, εξελικτικά, όπως ανέφερε, προφανώς έχει εξελιχθεί σε πολιτικό ζήτημα. "Άν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να εξετάσουμε τα πράγματα, θα έπρεπε να είχαμε απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση του ΕΛΑΜ αντί να τηρήσουμε αποχή", τόνισε.

ΔΗΣΥ εφαρμόζει τη δημοκρατία από την ημέρα της δημιουργίας του. Υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν την καταψήφιση αλλά και την υπερψήφιση. Η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να τηρήσει αποχή, λέγοντας ότι θα ετοιμάσει πρόταση νόμου. Είμαστε αξιόπιστοι από την πρώτη στιγμή", ανέφερε. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, αν το κόμμα του θα ζητήσει αναβολή.

Σε μια άλλη εξέλιξη, πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι η ΕΔΕΚ, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας όπως απευθυνθεί στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση επί της συνταγματικότητας της συγκεκριμένης πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Συλλούρης έχει ήδη μεταβιβάσει το αίτημα από τη Δευτέρα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος, με τη σειρά του, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα σε σχέση με το αν η ΕΔΕΚ, δια του προέδρου της, Μαρίνου Σιζόπουλου, προτίθεται να ζητήσει αναβολή στην ψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, κάτι που θα εξαρτηθεί, όπως μαθαίνουμε, από το περιεχόμενο της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέας και αν αυτή θα δοθεί στη Βουλή εγκαίρως, πριν την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα