Σκύλος και Παιδί:Όσα πρέπει να κάνουμε για αποφυγή απροόπτων

Φουντώνουν οι συζητήσεις ανάμεσα σε πολίτες και χρήστες διαδικτύου, σε σχέση με την ασφάλεια των παιδιών που πλησιάζουν σκύλους, μετά την επίθεση σκύλου ράτσας ροτβάιλερ σε 11χρονη στη Λευκωσία.

Στο διαδίκτυο, οι χρήστες έχουν χωριστεί σε αυτούς που τα βάζουν με τα ζώα, ενώ υπάρχουν και αυτοί που τα βάζουν με τους ιδιοκτήτες των ζώων.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον εκπαιδευτή σκύλων Αλέξη Παπαϊωάννου και ξεκαθαρίσαμε εάν υπάρχουν, τελικά, επικίνδυνες ράτσες σκύλων ή όχι, ενώ μάθαμε και τα σημαντικότερα μέτρα που

πρέπει να λαμβάνουμε προς αποφυγή δυσάρεστων απρόοπτων.

Δεν υπάρχουν επικίνδυνες ράτσες, μόνο ανεκπαίδευτοι σκύλοι

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου στο Sigmalive, δεν υπάρχουν επικίνδυνες ράτσες σκύλων, αλλά απλά υπάρχουν ανεκπαίδευτοι σκύλοι και εκπαιδευμένοι.

Οι σκύλοι, όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, που «γνώρισαν» όλα τα μεγέθη και ηλικίες ανθρώπων, θεωρούνται ως κοινωνικοποιημένοι και θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να έχουν επιθετική συμπεριφορά.

Αντιθέτως, σκύλοι που δεν γνώρισαν όλες τις ηλικίες και μεγέθη ανθρώπων, δεν θεωρούνται κοινωνικοποιημένοι και υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να επιτεθούν.

Η εκπαίδευση σκυλιού και παιδιού, η πιο σωστή πρόληψη

Οι σκύλοι έχουν ένστικτο καταδίωξης και ξυπνά με τη μικρή ( σε μέγεθος) λεία, συμπλήρωσε ο κ. Παπαϊωάννου. «Όταν νιώσει ότι δέχεται απειλή, αντιδρά», είπε.
Ουσιαστικά, το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης για αποφυγή απρόοπτων, είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση και του σκύλου και του παιδιού.

Ο σκύλος θα πρέπει να γνωρίσει όλες τις ηλικίες και μεγέθη ανθρώπων, ενώ και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν σωστά, ούτως ώστε να συμπεριφέρονται με αγάπη στα ζώα, αποφεύγοντας κινήσεις που οι σκύλοι μπορεί να ερμηνεύσουν ως απειλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα