Νέα τουρκικά δημοσιεύματα αυτή τη φορά κατά Κοτζιά

Σε δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Διάσκεψη για την Κύπρο που προκάλεσε έκπληξη στην ε/κ πλευρά, αναφέρεται η τ/κ ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Κοτζιάς φέρεται να χαρακτήρισε "απαρχαιωμένο τέρας" την Κυπριακή Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι "πρέπει καταρχήν να αποφασίσουμε κατά πόσο το κράτος που θα δημιουργήσουμε, θέλουμε να είναι ένα απαρχαιωμένο κατάλοιπο της αποικιοκρατίας όπως είναι σήμερα ή ένα σύγχρονο κράτος."

Όπως γράφει

η ιστοσελίδα, έκπληξη προκλήθηκε στον Ε/κ ηγέτη και τα μέλη της ε/κ αντιπροσωπείας από την αναφορά Κοτζιά, καθώς ενώ η ε/κ πλευρά υπεραμύνεται της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αναφορά του κ. Κοτζιά σε "νέο κράτος" προκάλεσε ένταση. Η τοποθέτηση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ, προστίθεται, έγινε αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ της ε/κ και της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά το διάλειμμα για γεύμα.

Ωστόσο από ε/κ πλευράς διαψεύδεται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, όπως και άλλο δημοσίευμα για κρίση στις συνομιλίες που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα