Νέα σύσκεψη αρχηγών για καθορισμό Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Νέα σύσκεψη έχουν από τις 9.00 το πρωί οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων για τον καθορισμό των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να καθοριστεί ποιες Επιτροπές θα αναλάβει κάθε κόμμα και ποιοι θα τις απαρτίζουν. Η σύσταση των Επιτροπών θα εγκριθεί την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα πιάσουν δουλειά την Παρασκευή.

Από το ΔΗΣΥ στη σύσκεψη μετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος και ο Νίκος Τορναρίτης, από το ΑΚΕΛ

ο ΓΓ του κόμματος και ο Γιώργος Λουκαϊδης, από το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος του, από την ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Κωστής Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Παύλος Μυλωνάς, από το Κίνημα Αλληλεγγύη ο Μιχάλης Γεωργάλλας, από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ο Προέδρος του ΕΛΑΜ και οι Χρίστος Χρίστου και ο Λίνος Παπαγιάννης.

Για τη Γραμματεία της Ολομέλειας εκ μέρους ΑΚΕΛ προτάθηκε ο Κώστας Κώστα, ενώ ο ΔΗΣΥ επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά από σύσκεψη.

Η αριθμητική κατανομή των προεδριών των 16 συνολικά Επιτροπών έχει, ήδη, γίνει και σύμφωνα μ’ αυτή ο ΔΗΣΥ θα αναλάβει 6 προεδρίες, το ΑΚΕΛ 5, το ΔΗΚΟ 3, η ΕΔΕΚ μια και η Συμμαχία Πολιτών μία.

Αντιπροεδρία Επιτροπών θα έχουν δύο βουλευτές της Αλληλεγγύης και μία αντιπροεδρία το Κίνημα Οικολόγων, που διεκδικεί την Περιβάλλοντος και Ελέγχου και το ΕΛΑΜ, που ενδιαφέρεται για την αντιπροεδρία στην Επιτροπή Υγείας.

Ο ΔΗΣΥ θεωρεί την Επιτροπή Οικονομικών κομβικής σημασίας. Ενδιαφέρεται και για τις Επιτροπές Εμπορίου, Εσωτερικών, Θεσμών και Υγείας.

Την Επιτροπή Οικονομικών επιθυμεί έντονα και το ΔΗΚΟ, με τον Άγγελο Βότση να είναι το πρόσωπο, που προτείνει το κόμμα για Πρόεδρο.

Ο ΔΗΣΥ κατείχε τις προεδρίες των Επιτροπών Εμπορίου, Εξωτερικών, Νομικών, Παιδείας, Ελέγχου και Υγείας κατά την προηγούμενη πενταετία.

Το ΑΚΕΛ διεκδικεί εκ νέου τις Επιτροπές Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Προσφύγων, Εργασίας και πολύ πιθανόν την Επιτροπή Θεσμών, στο ενδεχόμενο που παραχωρήσει την Επιτροπή Ελέγχου.

Η ΕΔΕΚ φαίνεται ν’ αδιαφορεί, πλέον, για την Επιτροπή Άμυνας, της οποίας η προεδρία διαχρονικά της άνηκε και στρέφει το βλέμμα πρωτίστως στην Επιτροπή Νομικών, της οποίας αναμένεται να προεδρεύσει ο Κωστής Ευσταθίου.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, δεδομένου ότι η ΕΔΕΚ και ο Μαρίνος Σιζόπουλος διαχρονικά ασχολούνταν με το ΓεΣΥ να διεκδικήσουν την προεδρία της Επιτροπής Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα