Νέα στοιχεία για τη Μαρφίν και την οικονομική καταστροφή

Ξανά στη Βουλή έρχεται η υπόθεση της πρώην Μαρφίν Λαΐκής, όσον αφορά στις ανοικτές υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης, μετά από τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Εν τω μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Panama Papers, η επιτροπή συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Εξάλλου,

όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, έγγραφα που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα της Κύπρου παραδόθηκαν στους Βουλευτές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι τα εν λόγω έγγραφα έχουν να κάνουν με επιπλέον πληροφορίες που προέκυψαν σε σχέση με τα σκάνδαλα που αφορούν στη Μαρφίν Λαϊκή, κυρίως στην Ελλάδα, και έχουν να κάνουν με ανοικτές υποθέσεις στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο, δεν μπορεί να επεκταθεί σχετικά με το περιεχόμενό τους.

Όπως είπε, τα νέα αυτά στοιχεία αποτελούν απόδειξη ότι ο φάκελος της οικονομικής καταστροφής δεν μπορεί να κλείσει, προσθέτοντας ότι το αν τα έγγραφα θα φτάσουν στον Γενικό Εισαγγελέα, θα αποφασιστεί από τους κομιστές τους ή από τη Βουλή, μετά από σχετική μελέτη και αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα