Ιαχές πολέμου στο Αιγαίο - Οι Τούρκοι στήνουν «θερμό επεισόδιο» στα Ίμια (Photos - Video)

ΕΛΛAΔΑ

Τις κινητικότητά της στην περιοχή των Ιμίων έχει αυξήσει η Τουρκία η οποία ακόμα και χθες έφτασε μόλις στα δύο μέτρα από τη βραχονησίδα των Ιμίων.

Αυτή τη φορά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με προεξέχοντας το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και το CNN Turk ( το οποίο ανήκει σε άλλο πρακτορείο ειδήσεων) μεταδίδουν πως χθες το απόγευμα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν αντιμέτωπα στην περιοχή των Ιμών [σ.σ. Καρντάκ στο τουρκικό κείμενο]

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή περίπου στις 18.30 ελληνικό πολεμικό

πλοίο πλησίασε τα Ίμια και ένα τουρκικό πλοίο εμπόδισε τον πλου του. Τα δύο πλοία ήρθαν κοντά σε απόσταση 100 μέτρων και ανάμεσά τους μπήκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Από την πλευρά του το CNN Turk αναφέρει και πως σήμερα το πρωί «το ελληνικό σκάφος «ΑZ 913», κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα»

Αναφέρει μάλιστα ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη του Λιμενικού έφτασαν το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής και ισχυρίζεται πως το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη βρισκόμενο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα πάντα με το CnnTurk το ελληνικό σκάφος έμεινε 30 λεπτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα μέχρι να επσικευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ένταση, γράφει το τουρκικό Cnn κράτησε συνολικά 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως το φουσκωτό δεν φαίνεται σε καμία από τις φωτογραφίες...

ΤουρκίαΕλλάδαΑιγαίοΊμιατουρκική προκλητικότηταθερμό επεισόδιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα