Ναμί: Χωρίς επιστροφή στις διαπραγματεύσεις αδύνατη η ειρήνη

Χωρίς να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ειρήνη, δήλωσε ο λεγόμενος "υπεξ" στα κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί στο πρακτορείο Ανατολού, λέγοντας ότι ο πρώτος όρος είναι να επιστρέψει στο τραπέζι η πλευρά που το εγκατέλειψε.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, είπε ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία είναι θετική και υποστήριξε ότι στην ε/κ

πλευρά υπάρχει ένας πολιτικός αέρας αύξησης της τάσης εναντίον της ομοσπονδίας. Είπε ότι η θέση του Τσίπρα αποτελεί απάντηση στους Ε/κ. "Ωστόσο αυτό πρέπει πλέον να μετατραπεί σε συγκεκριμένα βήματα. Ο Ε/κ ηγέτης πρέπει να εκπληρώσει την υποχρέωση που του αναλογεί για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Χωρίς να καθίσουμε στο τραπέζι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ειρήνη", δήλωσε ο Οζντίλ Ναμί.Ανέφερε ότι έπειτα από την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πρέπει οι πλευρές να επικεντρωθούν στα ζητήματα που είναι ανοικτά και η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το θέμα του φυσικού αερίου και της ΕΕ ως ατού.Ο Οζντίλ Ναμί, σχολιάζοντας την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ΑΟΖ, ισχυρίστηκε ότι είναι λάθος η εκτίμηση πως μόνο οι Ε/κ έχουν κυριαρχικά δικαιώματα για να κάνουν έρευνες στην περιοχή και ευχήθηκε ότι η ελληνική πλευρά σύντομα θα σταματήσει να παραβλέπει τα δικαιώματα των Τ/κ.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα