Τουρκία: Προτεραιότητα να επωφεληθούν οι Τ/κ από το ΦΑ

Με τις επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα αμέσως μετά την εκλογή τους παρομοίασε ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανσού Μπιλγκίτς την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσίπρα για το Μπαρμπαρός, ο Τανσού Μπιλγκίτς είπε ότι δεν περιέχουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση μιας λύσης βασισμένης στην πολιτική

ισότητα των δύο πλευρών. Όπως είπε η θέση τους είναι όπως οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αρχίσουν το συντομότερο.

Ο Μπιλγκίτς είπε ότι προτεραιότητα τους είναι να επωφεληθούν οι Τ/Κ από τις φυσικές πηγές προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει σε αυτό το θέμα τους Τ/Κ με κάθε τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πρόβλημα εισβολής και κατοχής και τόνισε ότι η λύση του κυπριακού αποτελεί άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολίτικης.

Κάλεσε την Άγκυρα να τερματίσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ κάνοντας μνεία στις κινήσεις καλής θέλησης του Πρόεδρου Αναστασιάδη. Παράλληλα κάλεσε τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντε και τον ΓΓ του ΟΗΕ να συμβάλουν στον τερματισμό αυτών των προκλήσεων και στην απομάκρυνση του Μπαρμπαρός.Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα