Ν. Παπαδόπουλος:Ανησυχίες για ενεργειακή πολιτική Κυβέρνησης

Το φυσικό αέριο θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για λύση του Κυπριακού και όχι αντικίνητρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν η πολιτική της Κυβέρνησης είναι αυτή που διατύπωσε προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ότι δηλαδή το φυσικό αέριο αποτελεί το δέντρο, το οποίο μας εμποδίζει να δούμε το δάσος, που είναι η λύση

του Κυπριακού, τότε εμείς θα διαφωνήσουμε κάθετα με αυτή την προσέγγιση.

Το φυσικό αέριο, συνέχισε, θα έχει όφελος τόσο για τους ε/κ όσο και για τους τ/κ και θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για τη λύση του κυπριακού και όχι το αντίθετο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν διέψευσε παράλληλα τις ανησυχίες και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για αλλαγή στην ενεργειακή κατεύθυνση της Κυβέρνησης, η οποία θα εστιάσει στο θέμα των ερευνών και θα καθυστερήσει τις γεωτρήσεις μέχρι να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στο Προεδρικό τις ανησυχίες ορισμένων εταιρειών που έχουν εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟΖ για το γεγονός ότι το θέμα του φυσικού αερίου φαίνεται να μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα